WIJK AAN ZEE - Dit betreft de jaarlijkse zomerexpositie van alle leden van het Collectief van de Kunst OntmoetingsPlek in Wijk aan Zee. De 32 deelnemende kunstenaars tonen ditmaal naast hun vrije werk ook een opdracht die de organisatie hen heeft verzocht te maken: een 20 x 20 canvasje met als thema “familie”.

Het is de eerste keer sinds het bestaan van het Collectief dat een opdracht aan de kunstenaars werd meegegeven. De uiteenlopende gedachtegangen over wat het fenomeen familie nu eigenlijk betekent, verstrengeld met hun kenmerkende eigen stijlen, heeft voor een Wijk aan Zeese Sagrada Familia gezorgd die zo ostentatief is, dat Gaudi zich erbij zou thuisvoelen.

Met Joop Koopman, Mary Admiraal, Sjanneke van Herpen en Jan van der Land, om maar een paar namen uit de weelderig omrande hoed van de rij smaakmakende kunstenaars tevoorschijn te halen, belooft de expositie “Collectief in Mozaïek” zoals een slok sprankelende rode wijn de zomer nu pas werkelijk van start te laten gaan.

De opening van deze expo is op 9 juli vanaf 5 uur ‘s middags in de Kop van WaZ, Voorstraat 12 te Wijk aan Zee. Zoals gewoonlijk is de toegang gratis; louter het meebrengen van de zin om van mooie, uitdagende kunst te willen genieten, wordt op prijs gesteld.