BEVERWIJK - Wethouder Hanneke Niele nam vrijdag 25 februari een kijkje bij buurthuis Wijk aan Duin en lunchte bij De Eettafel. Na twee jaar van constante coronamaatregelen vervielen vrijdag 25 februari bijna alle beperkingen. Dat is goed nieuws! Buurtactiviteiten gaan weer van start en mensen kunnen elkaar weer als vanouds ontmoeten.

Wethouder Niele: “Vier jaar geleden ben ik als wethouder begonnen. Deze lunch is een goed moment om te evalueren of we op de goede weg zitten met onze Visie Meedoen.”

Roet in het eten

In Beverwijk doet iedereen mee en telt iedereen mee. Maar in coronatijd was meedoen voor veel mensen nog best lastig. Medewerkers van Stichting Welzijn Beverwijk en vrijwilligers in de wijken deden hun best om zoveel mogelijk activiteiten door te laten gaan. Maar mondkapjes en afstand bewaren gooiden op veel plekken roet in het eten.

Twee vliegen in één klap
Meedoen en sociale contacten zijn belangrijke aspecten voor een gezond en gelukkig leven, de pijlers in onze strijd tegen eenzaamheid. De Eettafel, een initiatief van Stichting Welzijn Beverwijk, brengt mensen uit de wijk bij elkaar en verbindt verschillende lokale initiatieven. Zo stimuleren de vrijwilligers van Taal in de Wijk deelnemers om op dinsdag en vrijdag na de les te blijven lunchen. Een mooie gelegenheid om hun kennis van de Nederlandse taal direct in praktijk te brengen en nieuwe mensen te leren kennen.

Op dinsdag en vrijdag kan iedereen van 12.00-13.00 uur aanschuiven bij De Eettafel. Van tevoren opgeven kan bij Stichting Welzijn Beverwijk T. 0251 300 300