BEVERWIJK - DEM gaat beginnen aan de 2e helft van de competitie. De spelers en technische staf hebben een korte vakantie gehad maar vanaf vandaag, zondag 20 januari, gaat het weer om de punten. Er zijn nu 2 oefenwedstrijden gespeeld tegen 2 teams uit de 3e Divisie, Achilles’29 en het OFC. Beide keren eindigde dat in 2-2. Nadat ik normaal gesproken een speler interview heb ik nu gekozen om iemand vanuit de begeleiding aan het woord te laten. Het werd een intensief en uitgebreid gesprek. Iemand die wat te vertellen heeft. Wybo Loos.

Voor de buitenwereld ben je iemand die niet zo bekend is. Vertel eens iets over jezelf.
Ik ben 53 jaar en in Leiden geboren en heb 2 kinderen, Stefan van 18 jaar en dochter Eline van 17 jaar. Doordat we in 2003 verhuisden naar Beverwijk en mijn zoon bij DEM ging voetballen kwam ik bij de vereniging terecht. Mijn sportieve en actieve voetballeven heeft zich afgespeeld in West 2 bij de voorloper van voetbalvereniging FC Boshuizen uit Leiden. Voor sommige Demmers is FC Boshuizen geen onbekende. Denk maar terug aan de nacompetitie van 2012. Thuis won DEM met 3-2 en we verloren uit met 2-1. Uiteindelijk won DEM na de verlenging en penalty’s. Ik heb daar 5 jaar gespeeld in het eerste team.
Mijn werkzame leven speelt zich af in de Farmaceutische industrie. Vanaf 1995 t/m 2003 heb ik in Frankrijk gewoond en gewerkt voor een Belgische firma( Solvay). Vanuit Frankrijk ben ik terug gekomen naar Nederland en ik ben directeur geworden van een organisatie die farmaceutische producten en voedingssupplementen maakt, genaamd Vemedia. We maken ook bijv. Dagravit, Valdispert, .Sinaspril en Natterman. Ik werk in Diemen.

Dit is het werkzame leven van je. Hoe ben je verder bij DEM gekomen?
Stefan wilde gaan voetballen en hij zat in de klas bij de zoon (Mick) van Ben Brands. Dus moest hij naar DEM toe. Hij heeft alle jaren in de selectieteams gevoetbald maar wilde nu toch liever voetballen zonder de verplichting van 3x in de week trainen. Verder is hij met studeren bezig en hij voetbalt nu in een vriendenteam bij buurman Jong Hercules. In zijn DEM tijd was ik vaak leider van zijn team en van het een kwam het ander. Ik werd gevraagd om zitting te nemen in een nieuw te formeren Voetbal Bestuur samen met Peter van der Meij, Leo Lagrand, Angel Calle, Ruud Man en Mario Grille. Helaas zijn er nu 4 man om uiteenlopende redenen niet meer werkzaam in dit bestuur. Maar we hebben een geweldige tijd gehad in het voetbalbestuur en een goede basis gelegd voor de huidige situatie. Dat is en was ook nodig bij DEM. De vereniging speelt op een dusdanig hoog niveau dat een goed voetbal bestuur nodig is. We hebben veel bereikt in samenwerking met het Algemeen Bestuur. Ik hoop dat dit verder wordt voortgezet want dit is echt nodig. Ik zie ook graag dat in het nieuwe Voetbal Bestuur iemand opstaat die ook zitting kan gaan nemen in het Algemeen Bestuur. Korte lijnen zijn heel belangrijk. Tevens ben ik voorzitter van de Scheidsrechters Commissie, samen met Arjum Muradian, Marcelino Arconada en Rafael Miralles. Dus mijn vrije tijd wordt aardig opgeslokt door DEM.

Nu ben je voor het 2e jaar teammanager bij DEM1. Hoe is dat gekomen?
Twee jaar geleden ben ik gevraagd door trainer Arvid Smit om als teammanager deel te gaan uitmaken van de technische staf bij DEM 1. Ik heb daar uiteraard wel even over na moeten denken en in eerste instantie nee gezegd. Het is een serieuze taak dat ook veel vrije tijd van me vraagt. Doordat Ruud Man en Mario Grille mij toch ook aanspraken om het wel te gaan doen heb ik uiteindelijk toch ja gezegd tegen Arvid. Nadat ik besloten had om dit te gaan doen heb ik ook besloten om uit het Bestuur Voetbal te gaan. Het zou te veel werk gaan worden en er zouden belangen verstrengelingen kunnen komen. Nu kan ik met Bestuur Voetbal onderhandelen over de begroting die nodig is voor het 1e team. Ik heb vooral veel gehad aan de financiële man binnen het bestuur, Angel Calle. Voor het komende seizoen moeten de gesprekken nog gaan komen. Het budget is daarin belangrijk. Ik verwacht het gesprek op korte termijn.

Wat zijn zoal je werkzaamheden binnen en rondom de selectie?
Alles om de wedstrijden en trainingen heen moeten worden geregeld. De trainers, dus Arvid en Kevin, moeten zich alleen maar bezighouden met voetbal. Paul van Bakel en ik zijn trouwens veel meer van de afspraken. Consequent zijn en de zaken goed regelen. Je moet dan denken aan zaken die nodig zijn voor het functioneren van het hele team. De spelers moeten geen zorg hebben om het voetballen heen, maar zij moeten zich ook aan de afspraken houden. Dus de begroting, de uitwedstrijden met de lunch, de busreizen, foto reportage, kleding enz. En vergeet niet de contacten met het Algemeen Bestuur. Dat is zo belangrijk omdat er af en toe tegengestelde (financiële) belangen zijn. Maar we komen er altijd weer uit. Dat is ook DEM. Het meest hectische was vorig seizoen tijdens de nacompetitie waarin alles zo kort op elkaar zat wat betreft de werkzaamheden. Wel prachtig hoor.

Wat zijn je verwachtingen voor het 2e gedeelte van het seizoen? Het eerste gedeelte van het seizoen ging naar mijn idee heel goed? Maar wat nu?
We komen natuurlijk vanuit de 1e Klasse en ik denk toch dat andere verenigingen in De Hoofdklasse een beetje gemakzuchtig over ons dachten. De eerste 3 wedstrijden wonnen we en toen zag je dat men ons in de gaten ging houden. En het is verder nu zo dat men zich op DEM instelt. Omdat we gewoon echt goed voetballen. Je moet toch maar afwachten hoe het begin van het seizoen verloopt. We missen uiteraard veel routine in de spelers als Rik Stals, Roel Pitstra, en Eric Klijn. Dus onze voorhoede was weg. Maar dat is fantastisch opgevangen door nieuwe spelers en de bestaande groep. We kunnen nu zeggen dat de selectie al heel snel een groep is geworden. En je merkt ook dat de spelers nu door willen pakken. Maar dan moeten we veel minder onnodige fouten maken achterin en veel doeltreffender worden in het benutten van de kansen. Op deze 2 gebieden hebben we nog veel te winnen. We moeten echter wel zorgen dat we minder gelijkspelen. Dat is in 14 wedstrijden 6x gebeurd. Te veel dus. Het rendement moet omhoog. Als dat gaat lukken dan voorspel ik inderdaad een positie in de top 4. En op die plek doe je mee in de nacompetitie of misschien zelfs wel……Maar we maken echt kans om te promoveren.

Zijn er organisatorisch/sportief nog punten waar aan gewerkt kan worden, of moet worden?
Sommige zaken heb je niet in de hand, maar het vastleggen voor nog een seizoen van Arvid Smit geeft aan dat de vereniging ook verder wil. Dat is een teken naar de spelers en de leden van DEM toe dat we op de ingeslagen weg verder willen. Op dit moment is de sfeer erg goed binnen de vereniging en binnen de spelersgroep. Het is dus zaak dat we deze groep spelers bij elkaar houden. Zowel DEM1 als ook DEM2 zijn erg goed bezig en dat maakt voor de spelers de noodzaak om weg te gaan nihil. Voeg daarbij dat DEM een echte vereniging is waar de spelers zich op hun gemak voelen. Dus alle reden om te blijven dus. Voor de komende 16 wedstrijden hebben we alle spelers hard nodig. Er komen gelukkig weer verschillende spelers terug die geblesseerd waren. Zoals Jesse Arendse, Mike Adrichem, Jordy Kluft, Joey de Kruif, Erik Lensen en Michael Obioha. Dus volop keus voor Arvid en Kevin en ook dat zullen we als staf moeten “managen”. Dus er is genoeg te doen en ik heb daar uiteraard erg veel zin in.