BEVERWIJK - Maar liefst 53 meiden in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar waren op zondagochtend 16 mei aanwezig op het prachtige hoofdveld van voetbalvereniging R.K.V.V. DEM uit Beverwijk. Hans de Winter van Telstar was met maar liefst 7 speelsters aanwezig uit het beloftenteam van de Telstar vrouwen. Leroy Krind verzorgde namens DEM een techniektraining. Ondanks de regen waren er heel veel blije en tevreden gezichten te zien aan het eind van deze dag.


De clinic
De 53 meiden waren deze dag onderverdeeld in zeven groepen van circa acht meiden. Over het veld verspreid waren zeven voetbaleigen vormen uitgezet. Bij elke oefenvorm was een speelster van Telstar aanwezig om de oefening te begeleiden. Bij één oefening stond er zelfs een keeper van Telstar op het doel om het nog uitdagender te maken. Leroy Krind verzorgde de techniektraining bij de meiden. Elk groepje stond onder begeleiding van een vrijwilliger van DEM. Elk meisje heeft de kans gehad om tijdens de diverse oefeningen zichzelf uit te dagen.

Voetbaleigen vormen
De speelsters van Telstar voetbalden zelf ook mee waardoor de meiden de kans kregen om tegen een "echte" Witte Leeuwin een actie uit te voeren. Bij de oefening met overtal situatie stond een "echte" keeper van Telstar op doel. Hierdoor werden de oefenvormen nog uitdagender voor de deelnemers. Het omschakel spel werd fanatiek gespeeld door de verschillende groepen. Dat spel zorgt ervoor dat de meiden bij balverlies snel omschakelen om de bal weer terug te veroveren. Daarnaast waren er nog de onderdelen penalty schieten, gaten schieten en de partijvorm 4 tegen 4.

Geslaagde dag
Ondanks de heftige regenbui tussendoor, bleven de 53 meiden om deze dag tot een goed einde te brengen. Op het eind van de clinic was er voor iedereen een lekker glas limonade en een certificaat van deelname. De meiden van Telstar hebben iedereen die dat graag wilde, voorzien van een handtekening op het certificaat. Hoe mooi is dat een handtekening van je lokale heldin Floor, Nienke of Lala? Op 30 mei is de Jonger Oranje dag bij R.K.V.V. DEM en ook dan zullen de vrouwen van Telstar aanwezig zijn.