BEVERWIJK - Was het maar zo eenvoudig om een pasklare oplossing te vinden. Voor trainer Kiri Kalaitzis waren de druiven weer erg zuur. Quick Den Haag wist niet waar ze het moesten zoeken, zo goed startte zijn team. Bij tijd en wijle werd de ploeg uit Den Haag tureluurs gespeeld.

Een ontketende Cerilio Cijntje liet keer op keer de achterhoede van Quick zijn hielen zien. Eerst na 14 minuten spelen werd de rechterspits onderuit gehaald op de achterlijn. De verdediger verslikte zich 2x in de kapbeweging van Cijntje.

De toegekende penalty werd uiterst beheerst ingeschoten door Gencer. Hij liet de keeper de eerste beweging maken en schoof vervolgens beheerst binnen. Toen 5 minuten later Cijntje weer de verdediger doldraaide en een perfecte voorzet gaf kon Timo Wolters fraai binnenkoppen. Stand 2-0. Wat een weelde.

Maar dit was nog niet alles. Na weer een goeie actie van Cijntje, nu vanaf links, kwam hij het strafschopgebied binnen en stiftte de bal mooi binnen bij de 2e paal. De keeper vertwijfeld grabbelend op de grond achter latend. Hoe mooi kan het zijn. Heeft Quick dan helemaal geen kans? Ja zeker wel. Zelfs hadden zij nog op 0-1 kunnen komen maar goed verdedigend werk van Brian Herraez voorkwam een vroege achterstand.

Een domper was het wel toen Twan Verswijveren een overtreding maakte waar de scheidsrechter ook nu niets anders kon doen dan de bal op de stip te leggen. Hoewel keeper Swen Verswijveren nog dichtbij kwam was de ruststand 1-3. Toch kon DEM terugkijken op een goeie 1e helft.

Hoe anders ging het in de 2e helft. De voorwaartsen van Quick waren zeer balvaardig en heel snel, en toen een slalom voor de verdediging van DEM teveel was werd de bal hard binnen geschoten. Nog steeds stond DEM aan de goede kant van de score maar Quick drong steeds meer aan en de beide vleugelspitsen werden steeds gevaarlijker. Toen DEM vanuit de omschakeling werd verrast kwam de gelijkmaker op het scorebord, dus 3-3.

Wat kon er nog gebeuren in de laatste minuten, nou heel veel. Vooral toen Timo Wolters een goeie voorzet kreeg van Cijntje telde iedere DEM supporter de 4e goal. Helaas raakte de spits de bal totaal verkeerd en vanaf een meter of 4 ging de bal ver naast.

Toen de goed leidende scheidsrechter Vries affloot was de teleurstelling en de frustratie bij DEM enorm. De laatste 3 wedstrijden bewees de ploeg van Kalaitzis dat ze zeker in de 3e Divisie thuishoren. Maar voor de ploeg en de technische staf is er een uitdaging om de voorsprong over de streep te trekken want DEM heeft in de laatste 3 wedstrijden minimaal 4 punten weggeven. Elke keer na een zeker lijkende voorsprong. Een mooie uitdaging voor de komende thuiswedstrijd tegen Lienden FC. Dus aankomende zondag weer een thuiswedstrijd voor de Wijkers.