BEVERWIJK - Het had zo mooi kunnen zijn afgelopen zondag. DEM speelde tegen Gemert voor de laatste wedstrijd in dit kalender jaar en het was de laatste wedstrijd als coach voor Arvid Smit.

De trainer van DEM gaat, zoals bekend, naar de KNVB in Zeist als assistent bondscoach bij het Nederlands Elftal van de vrouwen. Iedereen binnen DEM wilde dat de trainer afscheid ging nemen met 3 punten en uiteraard de broodnodige overwinning voor DEM.

De wedstrijd begon voor DEM in de eerste 30 minuten best goed. De Wijkers kregen zelf nog 2 goeie mogelijkheden om op voorsprong te komen maar helaas ging dat niet door. De ruststand van 0-0 gaf het eigenlijk best goed weer. Gemert nam vanaf minuut 30 het initiatief over van DEM en ook toen kon je zien wat er bij DEM aan schort. De tegenstanders in de 3e Divisie spelen allemaal erg geduldig en met een goed uitgedacht systeem. Soms kan DEM daar goed in mee maar als team komt DEM toch wel wat tekort. Alles moet 100% kloppen en dan krijgen de spelers van DEM mogelijkheden. Na vorige week zondag tegen ADO/Den Haag en met een 0-3 overwinning op zak had de ploeg van Arvid Smit zelfvertrouwen getankt. Helaas mocht het niet helpen tegen Gemert. Na een ongelukkige en twijfelachtige penalty kwam Gemert in 2 instanties tot de voorsprong. Dat was in de 86e minuut, en de wedstrijd werd definitief beslist in de 87e minuut. Hoewel DEM nog wel aandrong en in de slotfase alsnog een treffer maakte eindigde de wedstrijd in mineur. Doelpunten maker voor DEM was Michael Obioha in minuut 92.

Voor dit jaar zit het erop maar in het nieuwe jaar kan de selectie van DEM met een nieuwe trainer laten zien dat ze toch in de 3e Divisie thuis horen. Ondanks dat DEM laatste staat zijn de verschillen overbrugbaar. Een schone taak voor de nieuwe trainer Kiri Kalaitzis.