BEVERWIJK - RKVV DEM komt ook komend seizoen uit in de derde divisie. De ploeg van trainer Ron Bouman wist op de voorlaatste speeldag titelkandidaat IJsselmeervogels te verrassen en speelde zich daarmee veilig: 2-0.


Bouman had zijn zaakjes uitstekend voor elkaar deze zaterdag. Zijn ploeg stond als een huis tegen het sterker geachte IJsselmeevogels, maar kwam er zelf ook regelmatig gevaarlijk uit. Zo kreeg Jesse Veswijveren al in het eerste kwartier een goede kans welke werd gered door keeper Prinsen. Diens broer Swen stond onder de lat weer een puike partij te keepen al had hij eenmaal de hulp van Sem van Amersfoort nodig die de bal van de lijn haalde.

Na rust werd de druk nog groter, maar de DEM-goalie weigerde te capituleren en ontpote zich tot uitblinker. Omdat de ruimtes steeds groter waren werd de slotfase nog hectisch en daar kwam DEM het beste uit. Eerst kreeg doelman Prinsen van de gasten rood na hands buiten het strafschopgebied en vervolgens wisten twee invallers hun ploeg in veilige haven te brengen wnat zowel Julen Calle Solbes als Sem Willemse wisten het net te vinden: 2-0.

DEM sluit komende zaterdag de competitie af met een uitwedstrijd bij Rijnvogels.