BEVERWIJK – Om mee te blijven doen in de top van de Hoofdklasse A was er de ploeg van trainer Arvid Smit niets anders aan gelegen dan de 3 punten in Beverwijk te houden afgelopen zondag.

Zoals vaker komen de ploegen in de hoofdklasse niet naar Beverwijk om het spel te maken. De eerste helft was dan ook weinig verheffend. Het spel had veel weg van een schaakpartij op het middenveld en er werden dan ook weinig kansen gecreëerd. Halverwege de eerste helft kreeg Mike Adrichem de bal ingespeeld met zijn rug naar de goal, draaide naar zijn rechtervoet en schoof de bal tegen de buitenkant van de linkerpaal. Na nog een kopbal van Adrichem (over) op een voorzet van Roel de Goede en een vrije trap van Hollandia die maar net over het doel van Verswijveren vloog, klonk het rustsignaal.

In de 2e helft kreeg DEM langzaam meer overwicht maar tot grotere kansen leidde dat niet direct.

Een tweede gele kaart voor Nick Kuin in de 67e minuut was echter een voorbode voor een nog dominanter DEM. Eerst kreeg de ingevallen Owusu een panklare kans voor open goal die nog gemist werd, maar een minuut later was het dan toch raak. Mike Adrichem veroverde de bal op een meter of 30 van het doel en ging alleen op de keeper. Koelbloedig schoof hij de 1-0 binnen. Daarna kregen onder meer Wolters nog goede kansen op de 2-0 maar die viel pas 12 minuten voor tijd. Mehmet Gencer moest daarvoor een drietal messcherpe tackels ontwijken voordat hij de bal kon afleggen op Adrichem. Die hield het overzicht en gaf voor op Owusu, die aan alle onzekerheid een einde maakte. 2-0 voor DEM. Laatste mocht nog van geluk spreken dat hij bij zijn overtreding vlak voor tijd niet ook zijn 2e gele kaart ontving.

Met de overwinning blijft DEM goed meedoen in de top van de Hoofdklasse A. Behalve RKZVC wonnen ook alle concurrenten dus ook volgende week uit tegen Achilles 1894 zullen de mannen van Smit weer vol voor de 3 punten moeten gaan.