BEVERWIJK - Op zondag 8 maart was voetbalvereniging DEM uit Beverwijk gastheer voor de Jonger Oranje dag. Maar liefst 100 meiden uit Noord-Holland waren vanuit verschillende clubs naar Beverwijk gekomen. Vanuit DEM hadden 18 meiden zich opgegeven. Maar liefst 8 meiden van DEM zijn geselecteerd door de scouts van Telstar!


Het enige wat deze dag niet helemaal mee zat was het weer maar voor de rest was het top geregeld. Dankzij een goede bezetting met vrijwilligers in de kantine werden de bezoekers goed verzorgd. Edwin van Hensbergen, keeperstrainer bij DEM, was bereid om op zijn vrije dag een clinic te geven aan vijf talentvolle keepsters. Vanuit de Telstar Vrouwenacademie was Hans de Winter aanwezig om samen met een aantal speelsters de scouting te verzorgen.

In drie leeftijdscategorieën werd gestreden op vier velden voor de eer en een plekje bij de Jonger Oranje selectie. Tijdens de 4 x 4 partijen volgden de scouts van Telstar aandachtig het spel. De keepsters volgde een ochtend- en een middagclinic om zo hun skills te tonen aan de keeperstrainer.

De Witte Leeuwinnen waren op elk veld in elke categorie vertegenwoordigd met in totaal 18 meiden. Daarom is het een mooie beloning dat er uiteindelijk maar liefst 8 meiden zijn geselecteerd. Dat er vier van deze meiden spelen bij de meidenteams van DEM zegt ook iets over het niveau van de meidenteams van DEM op dit moment.

Gescout voor de "Finals" locatie Fortuna Wormerveer medio juni zijn: Jade van Hensbergen, Julia Schellevis, Lisa Molenaar, Demi Klepper, Jayde de Heer, Elin Kuijpers, Sara Kotadiny en Saar Limmen.