BEVERWIJK - Voetbalvereniging R.K.V.V. DEM uit Beverwijk, spelend in de Derde Divisie, heeft Mark de Vries aangesteld als nieuwe hoofdtrainer voor het seizoen 2022-2023. De 46-jarige trainer komt over van Kolping Boys. In Beverwijk tekent hij een contract voor twee jaar.


De oud-prof kwam als voetballer onder meer uit voor FC Volendam, Chamois Niortais, Dordrecht'90, Heart of Midlothian, Leicester City, sc Heerenveen, ADO Den Haag, Leeds United, Dundee United en SC Cambuur.

Na zijn voetbalcarrière startte hij in 2015 als spitsentrainer bij FC Dordrecht. In 2020 maakte hij de overstap van BOL naar Kolping Boys. De Vries zal zijn contract bij eersteklasser Kolping Boys niet verlengen en gaat volgend seizoen de uitdaging aan bij Derde Divisionist R.K.V.V. DEM als opvolger van Kiri Kalaitzis.

Naast zijn trainerschap bij DEM zal hij ook leiding blijven geven als trainer van de vrouwen van V.V. Alkmaar.

Mark de Vries over zijn aanstelling: "Ik ken DEM als professioneel, georganiseerd en ambitieus. Dit is het niveau waar je als trainer wilt zijn. Ik zal mijn ervaring als voetballer meebrengen, maar ook vind ik het plezier, zowel op als buiten het veld, belangrijk.".

Mark van de Ven, voorzitter DEM: "Wij zijn erg content dat we op korte termijn een opvolger voor Kiri Kalaitzis hebben kunnen vinden. In het verleden zijn er al met Mark informatieve gesprekken gevoerd, maar toen is het niet gelukt om tot een samenwerking te komen. We hebben Mark in de gesprekken leren kennen, als een persoon die sportieve ambities en het groepsproces goed kan combineren.".