BEVERWIJK - Met ingang van 1 februari 2022 start Marcel van Marsbergen als Hoofd Opleiding (HO) bij R.K.V.V. DEM. De Beverwijkse voetbalclub en Van Marsbergen tekenden op 17 januari jongstleden een contract tot en met komende zomer met de intentie voor een langere samenwerking.


DEM en Van Marsbergen zijn geen onbekenden van elkaar. Marcel was eerder 4 jaar coach van de B1 en C1 (1998-2002) en afgelopen twee seizoenen (2019-2021) trainer/coach van zijn zoon in de JO7 en JO8.

Momenteel is Van Marsbergen onder andere docent en projectmedewerker bij de KNVB en docent Voetbal op twee MBO's. Als projectmedewerker begeleidt hij voetbalclubs bij het opzetten van verenigings- en jeugdvoetbal beleid en als docent leidt hij nieuwe HO's op. Voor Van Marsbergen voelt het goed weer terug te zijn: "De afgelopen seizoenen heb ik DEM altijd in de gaten gehouden en gezien dat er al grote stappen zijn gezet. Bovendien voetbalt mijn zoon in de JO9-3. Mijn doel is om de juiste leeromgeving te bieden, zodat iedereen op zijn of haar niveau met voetbal bezig kan zijn en gestimuleerd wordt om elke keer weer meer uit zichzelf te halen. Dit zodat iedereen een kans krijgt om zijn of haar eigen top te bereiken en dus om alle kinderen met plezier (beter) te leren voetballen. Daarnaast gaan we vooral aan de slag met de doorstroom naar de selectie(s). Een mooie uitdaging!"


De Hoofd Opleiding is bij DEM de voetbaltechnische spil in de jeugdopleiding en heeft als hoofdtaak het begeleiden en ontwikkelen van de jeugdtrainers. Erik Nooij, bestuurslid Voetbalzaken bij DEM, is zeer content met de aanstelling van Van Marsbergen: "Marcel past zeer goed in ons profiel van Hoofd Opleiding. Hij heeft ervaring hiermee bij DSS, is in het bezit van het KNVB-diploma HO-A en heeft daarnaast ruime ervaring als docent en trainer in zowel betaald als amateurvoetbal. Dat is heel waardevol. We willen hier nu een goede structuur neerzetten. Als trainer kennen we hem als zeer gedreven en gestructureerd, een echt voetbaldier. We vinden het belangrijk dat hij deze drive en kennis overbrengt op de jeugdtrainers en andere HJO's die hij gaat aansturen."

Marcel van Marsbergen start per 1 februari en zal in de komende weken de werkzaamheden starten met kennismakingsgesprekken en een analyse van de huidige situatie.