BEVERWIJK - Na weken niet gesport te kunnen hebben is het nu, voor iedereen onder de 19 jaar, mogelijk om bij R.K.V.V. DEM uit Beverwijk mee te trainen tijdens de voetbaltrainingen.


De club, die bekend staat om zijn uitstekende jeugdopleiding, traint weer volop volgens een 'coronaproof' trainingsschema dat is goedgekeurd door de gemeente Beverwijk. "Natuurlijk houden we ons aan alle coronarichtlijnen", aldus bestuurslid Marco Flapper van DEM. "Dit betekent onder andere dat kinderen ouder dan 13 jaar ook tijdens de training 1,5 meter afstand moeten houden. Jeugd tot en met 12 jaar mag wel wat directer contact hebben. De KNVB heeft voor spelers, ouders / verzorgers en trainers duidelijke protocollen opgesteld, waar wij ons aan houden. Die kun je overigens nalezen op onze website", legt Flapper uit.

Paul Bijok, hoofd jeugdopleidingen bij DEM, vervolgt: "juist nu kunnen we de jeugd uit de regio de mogelijkheid bieden om te bewegen en te sporten, na vaak lange tijd stil te hebben gezeten. Sporten is enorm belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. En ik kan me voorstellen dat het ook voor de ouders en de verzorgers fijn is als de kinderen hun energie kwijt kunnen op het voetbalveld."

DEM biedt voor alle leeftijden, van 5 tot 19 jaar en voor alle niveaus, voor jongens en meisjes trainingen aan op het sportcomplex in Beverwijk. Bijok: "met twee en een halve kunstgrasveld en uitstekende trainers die met veel enthousiasme en plezier de trainingen verzorgen, bieden we graag alle jeugd uit de regio de mogelijkheid om bij ons mee te trainen. Dit kan gratis, in ieder geval in de maand Mei. Meld je in ieder geval wel aan via e-mailadres voetbal@rkvvdem.nl. Je mag namelijk volgens het coronaprotocol niet zomaar naar DEM komen.