BEVERWIJK - De middenvelder is een van de vele echte DEMMERS die in de basis staan van het eerste team. Een speler die vanaf zijn 7e jaar al bij DEM speelt en de hele jeugdopleiding doorliep. Dus zou je denken dat het een speler is die de hele vereniging wel kent. Maar door zijn onopvallende houding binnen de club kent lang niet iedereen Lefteris. Hij hoeft niet zo nodig op de voorgrond.


Vertel eens hoe jouw jeugdperiode bij DEM verliep.
Ik ben al vanaf mijn 7e jaar lid van DEM en doorliep de hele jeugdopleiding en speelde altijd in de selecties. Daarbij heb ik veel spelers met talent zien komen en gaan. Dat is achteraf wel jammer want zo gaat er een hoop talent weg. Zo speelde ik bij de Etjes bijv. met Glenn, Philemon, Pim Weel en Wesley Does. Veel talent maar ze spelen niet meer bij DEM en sommige voetballen helemaal niet meer. Dat is een tendens die je helaas meer ziet. Bij de D junioren werd ik het eerste jaar kampioen in de 1e Klasse met Jan Bierman als trainer. Het jaar daarna degradeerden we helaas. Bij de C junioren had ik een heel succesvolle periode met trainer Cor Sikkema. Cor had een neusje voor een goeie selectie en gaf heel serieus trainen. We werden 2x achter elkaar kampioen en promoveerden naar de 2e Divisie.

Tijdens de tijd bij de B junioren ging het precies hetzelfde en promoveerden we ook naar de 3e Divisie. Dus ik heb ook enige invloed gehad op de successen van nu.
De successen stokte tijdens de periode in de A junioren. In de A junioren speelden ze al 3e Divisie en kreeg ik training van Ben van Bakel en het 2e jaar van Erwin Tump.
Wat ik me nog herinner van Erwin Tump is dat hij tijdens de training altijd de FIFA 11+ warming up deed dit koste vaak 30 minuten. Heel intensief maar we hadden nooit blessures.

We laten jouw jeugdperiode achter ons. Hoe ging de overstap naar de senioren?
Ik kwam direct bij de A selectie, dus DEM 1. Maar spelen was er nog niet bij. Wel veel trainen, maar voor de rest begon ik op de bank. Het leuke is wel dat ik mijn debuut in DEM1 maakte toen ik nog A junior was. Dat was tijdens een bekerwedstrijd tegen Fortuna Wormerveer. We wonnen die wedstrijd met 3-2. De ploeg uit Wormerveer speelt toch wel een rol in mijn sportieve carrière. Mijn competitiedebuut maakte ik tegen Hoogland in de 1e Klasse. Die wedstrijd wonnen we met 3-1. Ik teken ervoor om over 3 weken weer deze uitslag neer te zetten tegen Hoogland. De eerste 3 jaren bij de senioren waren wisselvallig. Ik had de eerste 2 jaar Ron Bouman als trainer. Ik kon geen basis plaats afdwingen. De “oude” garde, waarmee we vorig seizoen de promotie afdwongen, had de voorkeur. Na Ron Bouman kwam Rene Bouma die het maar 6 maanden volhield bij DEM. Het seizoen werd afgemaakt door Mario Grille en Ruud Man.

Rowdy Bakker nam het toen over. Jij ging na 1 seizoen weg naar Fortuna Wormerveer.
Klopt. Bij Rowdy speelde ik wel. Samen met mijn huidige trainer Arvid Smit speelde ik op het middenveld. Dat is toch wel heel leuk. Toen als speler gaf Arvid me veel aanwijzingen en nu als trainer. In dat seizoen kreeg ik voor het eerst een rode kaart. Uit tegen SDO had ik al een gele kaart en toen ik gewisseld werd trok ik in het veld mijn shirt al uit en kreeg ik weer geel. Een beetje kinderachtig maar zo zijn de regels. Arvid werd toen trainer bij Wijk aan Zee en toen Martin de Groot mij vroeg voor Fortuna Wormerveer heb ik er met Arvid over gesproken wat ik moest gaan doen. Hij adviseerde om te gaan. Dat was het seizoen 15/16. Bij Fortuna heb ik eerst 6 wedstrijden op het middenveld gespeeld en later centraal achterin. Er moest van achteruit meer voetbal komen. We pakten dat jaar de 3e periode en werden in de nacompetitie uitgeschakeld na penalty’s door het Haarlemse EDO. Ik heb DEM ook nog pijn gedaan door de beslissende bal te geven in de thuiswedstrijd. DEM verloor.
Het 2e jaar speelde ik meer in het 2e waar ik ook kampioen mee werd.

Terug naar DEM. En je begon weer in het 2e. Bij trainer Richard Grapendaal.
Dat was vorig seizoen en ik hoopte op het eerste maar het bleef DEM2. We werden kampioen en promoveerden naar de Reserve Hoofdklasse. Daar hoort natuurlijk DEM2 ook thuis. Zeker als aansluiting naar het eerste. Ook dit seizoen begon ik in het 2e elftal. Maar gelukkig kwam ik in het eerste op de bank tegen AWC. Dat was op zaterdag 4 november met “Waar schijt de Koe”. DEM kwam toen met 1-0 achter en de ruststand was 1-3. In de 2e helft viel ik in en we speelden AWC volledig weg. Dat de eindstand 3-3 werd was achteraf niet te begrijpen. AWC kwam niet meer in het spel voor. Maar voor mij was dit het sein om verder alles te spelen.
Vanaf dat moment is het snel gegaan. Je bent heel belangrijk geworden op het middenveld. Dat klopt wel. Maar er is ook wel wat verandert bij mij. Het liefst probeer ik alles voetballend op te lossen. Dit heeft vooral gezorgd dat ik mijn voetbal jaren als senior wisselend bij het eerste elftal speelde.

Je was dus eigenlijk een soort van kameleon? Te bescheiden.
Ja zo zou je het wel kunnen zien. Ik wil namelijk graag iets goeds doen met de bal maar ondertussen zie ik ook wel in dat je af en toe de bal over de zijlijn moet peren. Dus functioneel spelen. Maar ik wil toch graag voetballen zodat ik er een goed gevoel bij heb, met in mijn achterhoofd resultaatvoetbal. Dit is denk ik wel goed gelukt nu trainer me patron noemt.

Soms vind ik dat je onopvallend speelt maar daardoor heel belangrijk bent.
Onopvallend klopt wel. Ik hoef niet de laatste beslissende pass te geven. Niet iedereen ziet dat we op het middenveld de controle moeten hebben. Zoals tegen Alcides zag je dat we niet goed stonden in de 1e helft. Door het middenveld te veranderen kregen we wel de controle. Dan zie je ook dat we een stevig blok hebben. Kijk maar naar de laatste 5 wedstrijden, we krijgen 0 doelpunten tegen en 13 voor. Mooi toch. Voorin hebben we zoveel kwaliteit dat de doelpunten altijd komen. Ik moet zorgen met bijv. Daniël Man of Bryan Herraez dat de buitenspelers hun kwaliteiten kunnen laten zien. Voor mezelf vind ik dat een bal over 5 meter naar een medespeler ontzettend belangrijk is. Daarna volgt de beslissende pass en kunnen de aanvallers scoren. Er zijn niet zoveel mensen die dat zien. Verder praat ik veel in het veld en probeer het team vooruit te sturen waar nodig.

Het team, en dan bedoel ik 18 spelers, doet weinig voor elkaar onder. Dat maakt het voor de trainer makkelijk en moeilijk. Smit heeft veel keuzemogelijkheden.
Dus zijn er ook teleurgestelde spelers. Maar je ziet nu ook dat we iedereen nodig hebben. Kijk maar naar alle geblesseerde spelers. Die worden moeiteloos vervangen door de andere spelers. We zijn dus een sterke en hechte groep. En dat zullen we nodig hebben met nog 7 finales te gaan. Er is nu eindelijk een duidelijke kopgroep en we moeten ons dan ook gaan richten op iedere afzonderlijke wedstrijd. Dus nu tegen Purmersteijn, een traditioneel lastige tegenstander voor ons. We leven van wedstrijd naar wedstrijd en ik voorzie een mooi einde van de competitie. Wij moeten nog naar Hoogeveen en kunnen dus nog iets betekenen voor de toppositie. Wij hebben nu in ieder geval een team wat in de 3e Divisie kan spelen. En als we in de 3e divisie gaan spelen verwacht ik dat bijna iedereen blijft. Dus heel spannend. Met de steun van het publiek gaan we er in ieder geval vol voor. Je merkt het ook binnen de groep. Er wordt hard en serieus getraind met een duidelijk doel tijdens de trainingen.

Zijn er nog wensen die je zou willen verwezenlijken betreffende de vereniging?
Ik hoop dat de tribune er snel gaat komen en dan zou het top zijn als daar ook een kleine fitnessruimte bij kan komen. Met 2 hometrainers en wat kracht instrumenten. Is echt nodig om het verder te professionaliseren. En verder een grote kleedkamer, we zitten nu met bijna 20 man in de kleedkamer. Ruimte is echt nodig.
En ik hoop ook dat er meer sponsoren bijkomen die deze faciliteiten kunnen realiseren.