VELDHOVEN - Het creëren van kansen ging de spelers van DEM wel goed af. Mogelijkheden in vooral de 1e helft waren er wel. Kick de Goede ging na 15 minuten alleen op de keeper van UNA af maar had te veel tijd en bewegingen nodig om tot scoren te komen. Dit had de 0-1 moeten betekenen. Dezelfde De Goede kwam na een kleine 30 minuten spelen op links goed door maar zijn voorzet werd helaas gemist door de voorwaartsen van DEM. Ook de mogelijkheid van Bryan Herraez had de voorsprong moeten en kunnen opleveren. Herraez schrok waarschijnlijk zelf van de kans die hij kreeg en mistte jammerlijk.

Een verhaal waar de spelers van trainer Arvid Smit dit seizoen heel veel last van hebben. Iedereen bij DEM wist dat Anthony van Dongen gemist zou worden dit seizoen, maar dat het zo duidelijk zou worden was niet verwacht. De 23 goals van Van Dongen, die nu bij Rijnsburgse Boys in de 2e Divisie speelt, zijn niet vervangen. Helaas. In de 3e Divisie kan je niet zonder een speler die er af en toe eentje inprikt. Vooral omdat er wel kansen worden gecreëerd. Het blijft zoeken voor trainer Smit. Dit keer waren het Mehmet Gencer en Ritchie Owusu die op de bank begonnen. De trainer gaf nu de voorkeur aan De Goede en Mounji. Deze beide behendige spelers werden in de spits gesteund door Timo Wolters. Zoals het vorig seizoen ook ging met Wolters in de spits. Maar een geboren spits is dit uiteraard niet.

Na de eerste 4 wedstrijden had DEM al de 7 punten, die nu nog op de ranglijst staan. Met 5 achtereenvolgende nederlagen bivakkeert DEM nu in de staart van de ranglijst. Toch is de ploeg uit Beverwijk zeker niet kansloos in de 3e Divisie. Ook afgelopen zondag had er meer ingezeten maar als je na de rust zo slecht uit de kleedkamer komt roep je het zover jezelf af. Het geloof in een goed afloop werd zeker na de 2-0 op de proef gesteld. Maar gelukkig voor DEM kreeg de ploeg direct na de 2-0 een terechte penalty die wederom feilloos werd ingeschoten door Tim uit den Boogaard (foto). DEM ging daarna op jacht naar de gelijkmaker, maar ondanks het inzetten van spits Adrichem en ook Gencer en Owusu kwam de gelijkmaker niet.

Zorgen te over voor DEM, zeker gezien de plek op de ranglijst, maar toch ook het gegeven dat ze echt wel de kwaliteiten hebben om zich te handhaven op dit niveau. Een overwinning aankomende zondag bij Westlandia zou voor de ommekeer kunnen zorgen. De onderlinge verschillen zijn echt te overzien, en 3 punten zouden weleens voor de ommekeer kunnen gaan zorgen. Geen reden tot paniek maar de punten moeten nu echt gaan komen.