BEVERWIJK - DEM JO17-1 handhaaft zich in de eerste divisie van de KNVB


De jeugdopleiding van voetbalvereniging DEM uit Beverwijk staat al jaren hoog genoteerd op de lijsten van beste opleidingen. Alle eerste teams van de jeugd komen uit op divisie niveau. Voor de jongens van JO17-1 was de uitdaging helemaal groot. Na een prachtige promotie vorig seizoen in de tweede divisie, mocht dit team uitkomen in de eerste divisie. Het hoogste landelijke niveau dat haalbaar is voor amateurverenigingen. De competitie is verdeeld in twee delen, een najaars- en een voorjaarscompetitie. In het najaar kwam het team uit Beverwijk onder andere uit tegen ADO Den Haag, De Graafschap, PEC Zwolle, NAC, FC Emmen en Willem II.

Het team moest wennen aan het hoge niveau en het spelen tegen BVO's (betaald voetbal). Voor het eerst spelen in een groot stadion is best wel indrukwekkend. Na het najaar kwam JO17-1 uit in de voorjaarscompetitie waarin strijden voor behoud of nacompetitie voor promotie / degradatie de opties zijn. De jongens van DEM begonnen steeds beter te spelen. Het combinatiespel werd beter en sneller en de jongens konden elkaar in en ook buiten het veld steeds beter vinden.

Dat leidde dan ook tot succes. DEM wist te winnen van Almere City, Go Ahead Eagles, FC Emmen en Hollandia. Het werd een erg spannende reeks waar alle teams heel dicht bij elkaar stonden. Stond DEM de ene week op de derde plaats, de andere week op de zevende plaats. Uiteindelijk werd het eindresultaat bereikt: de vijfde positie, boven FC Emmen, Go Ahead Eagles en Hollandia en daarmee handhaving in de eerste divisie. Het betekent dat de jeugd van DEM zich kan meten met de beste jeugd van Nederland. Een prestatie waar spelers en staf van DEM JO17-1 supertrots op mogen zijn!