BEVERWIJK - Met RKVV DEM en Hollandia stonden er zondag twee Noord-Hollandse ploegen op het veld die een moeizame competitiestart kennen. Deze is voor het Hollandia van trainer Anand Jagdewsing in ieder geval een stuk beter geworden want de Hoornse ploeg behaalde in Beverwijk de eerste overwinning van het seizoen.

Een knappe prestatie voor Hollandia dat zelf nogal wat personele problemen kende. Omdat inmiddels ook de derde doelman geblesserd raakte viel de keuze op de keeper van Onder 21, Noah Bommels.Laatstgenoemde viel in Beverwijk op geen enkele fout te betrappen. Nu kreeg hij ook niet veel te doen want de echte kansen waren op één hand te tellen. Namens DEM, dat ook pas twee punten heeft verzameld, waren er mogelijkheden voor Gencer en Sadiroglu, wiens omhaal naast ging.

Hollandia sloeg uiteindelijk in de laatste 25 minuten toe. Joep Rive opende de score uit een vrije trap van Niek Reus. Invalller Jay van Ooijen gooide het duel tien minuten voor tijd in het slot: 0-2. De zorgen voor de ploeg van Kiri Kalaitzis worden daarmee nog wat groter.