BEVERWIJK - En verdiend mag je het kampioenschap beslist noemen. Na een sterk en gelijkmatig seizoen zijn de mannen van trainer Arvid Smit voor de 2e keer in 11 maanden gepromoveerd.

Wie kan dat de Wijkers nadoen? Niemand. Vorige week zondag (19 Mei) was het al mogelijk om te promoveren in en tegen Hoogeveen. Maar wat is er mooier dan voor eigen publiek de sterkste te zijn in De Hoofdklasse A. Vooral als debutant is het een geweldige prestatie om in 1 seizoen door te stoten naar de 3e Divisie en daar volgend seizoen de derby te kunnen spelen tegen buurman ADO’20. Daar kijken veel mensen bij DEM naar uit, en naar mijn idee ook bij de Heemskerkers. Wat is er mooier om zo’n derby te mogen spelen voor vele duizenden toeschouwers.

De wedstrijd tegen Achilles 1894 had een begin zoals je mocht verwachten. Een afwachtende ploeg uit Assen en een dominerende ploeg uit Beverwijk. Na een aftastend begin domineerde DEM ook zoals ze bijna het hele seizoen hebben gespeeld, maar helaas werd er niet gescoord door de Wijkers hoewel er genoeg mogelijkheden waren om te scoren. Mogelijkheden die door Owusu, Wolters en de na dit seizoen vertrekkende Van Dongen werden gemist. En zoals zo vaak krijg je dan de deksel op de neus. Een diepe bal in het strafschopgebied van DEM kwam door een misverstand in de verdediging van DEM voor de voeten van Ids Hannema en die scoorde direct de 0-1 in de 33 minuut. Een domper van jewelste voor de ploeg van aanvoerder Twan Verswijveren. Tot de rust veranderde er niets in de stand.

Hoewel trainer Smit bijna nooit in de rust wisselt deed hij dat nu wel. Timo Wolters werd vervangen door Mike Adrichem en Michael Obioha door Lefteris Zantman. Binnen 7 minuten had DEM de wedstrijd in zijn voordeel beslist. Eerst Ritchie Owusu die de 1-1 op het scorebord liet aantekenen en daarna Anthony van Dongen die, na wat achteraf bleek, de winnende treffer 2-1 vanaf zijn schoen liet komen. Van Dongen, die volgend seizoen naar Rijnsburgse Boys gaat verdiende dit afscheidscadeau volledig. Als debutant direct de topscorers titel pakken is natuurlijk formidabel. Hij heeft 20 keer gescoord. En iedereen bij DEM gunt hem de overgang naar de 2e Divisie. Wie dacht dat de wedstrijd dan wel was gespeeld vergiste zich getuige een moment vlak voor tijd waarop keeper Swen Verswijveren zich formidabel kon onderscheiden. Een bijna zeker doelpunt voorkwam Verswijveren door met een katachtige redding de bal onder de lat weg te slaan. Daarna kon het feest beginnen.

De ontlading was enorm, zowel op het veld als langs het veld. Het massaal toegestroomde publiek ging uit zijn dak en getuige het feit dat in een volle kantine iedereen wachtte op de selectie was tekenend. Na een rit door Beverwijk op de platte kar werden de spelers en de staf onthaald door vele honderden supporters. Het feest kon beginnen en het was nog lang onrustig met alleen maar blije mensen.

Een mooie bijkomstigheid was dat ook de gemeente zich liet zien bij DEM. Verschillende politieke partijen gaven blijk van hun waardering voor DEM. Verder was wethouder van Sportzaken Errol er ook en hij keek zijn ogen uit dat er zoveel mensen blij werden van de club uit Beverwijk. Zoveel plezier voor zoveel vrijwilligers en supporters moet toch ook indruk hebben gemaakt op de wethouder en andere raadsleden.

We kijken nu al uit naar volgend seizoen waar DEM zijn kunsten mag gaan vertonen in de 3e Divisie. HULDE voor de club DEM. Dit heeft een zeer positieve uitstraling voor de hele club.