BEVERWIJK - Erwin van Straalen is de nieuwe voorzitter van bestuur voetbal van RKVV DEM. Reden genoeg om Erwin van Straalen beter te leren kennen.

Voor veel DEM leden ben je een grote onbekende terwijl je vroeger in het eerste team hebt gespeeld. Stel je eens voor.
Ik ben 52 jaar en vanaf mijn 7e jaar heb ik bij DEM gespeeld t/m mijn 23e. In DEM1 waren Maup Kruijer en Toon Gerrits mijn trainers. Ik mag wel zeggen dat ik een hele snelle buitenspeler was. Mooie periode met deze 2 goeie trainers. Na deze periode ben ik verhuist naar Amsterdam en heb ik nog even bij AFC Amsterdam gespeeld. Later woonde ik nog in Amstelveen maar ben nu weer terug op het oude nest. Ik heb 2 zonen, Daan van 10 jaar en Hugo van 8 jaar.

En nu terug bij de club waar het ooit begon. En voorzitter van het Bestuur Voetbal.
Dat klopt. Doordat mijn zoon Daan bij DEM speelt kom ik weer veel bij DEM. En dan gaat het vervolgens heel snel. Je komt in gesprek met mensen van de club en na een korte periode word je gevraagd om iets voor de club te gaan doen. De eerste gesprekken waren met Peter van der Meij en John Brands. Daarna nog met de voorzitter Mark van de Ven. Na even wat bedenktijd te hebben genomen ben ik ingestapt in het Bestuur Voetbal. En dan als voorzitter. Dat houdt in dat ik ook aanschuif bij het Algemeen Bestuur. Er moet natuurlijk wel een afgevaardigde zijn uit het Voetbal Bestuur. We blijven een voetbalclub.
Er zijn nogal wat wisselingen geweest de laatste tijd binnen het Bestuur Voetbal. Zijn alle functies nu bezet?
Wat ik begrepen heb zijn er inderdaad nogal wat wisselingen geweest binnen ons bestuur. Maar nu zijn we aardig compleet. Alleen hebben we nu nog een penningmeester nodig nadat helaas Angel Calle Ontoria is afgetreden. Dus deze positie is nog vacant, en we zijn nog op zoek naar een kandidaat. Verder bestaat het bestuur uit Paul Bijok, Peter van der Meij, John Brands, Hans Dijkstra, Merel Hamers en Wendy van Schooten. Ieder lid kan op de website bekijken waar iedereen verantwoordelijk voor is.

Wat zijn op korte termijn de doelen van dit bestuur?
We zijn nu uiteraard bezig met het volgend seizoen. Trainers aanstellen en de doelstelling formuleren waar we als club naar toe willen. Er komt binnenkort een jeugdplan waarin we uiteenzetten waar we met de club naar toe willen. Je moet dan denken aan een jeugdplan met een Voetbalschool en Academie . Het prestatie gerichte gedeelte is voor elkaar en het recreatieve gedeelte is minstens zo belangrijk. Dat is de kurk waarop de club draait. Maar het is tegelijkertijd ook het moeilijkste binnen de vereniging.
We willen vooral plezier en ambitie samen laten gaan. Daar zijn trainers en begeleiders voor nodig. De lijn van de training is de Wiel Coerver methode.
Dus techniek ontwikkelen voor iedere speelster/speler op hun eigen niveau. Bij de academie zal het leer proces sneller gaan als de voetbalschool. Hiermee creëren we trainingen die voor iedereen gelijk zijn. We zorgen voor een training die past bij de vaardigheid van de spelers Dus we zullen voor iedereen dezelfde training gaan geven met als verschil dat de snelheid in didactiek van de training verschilt.

Daar heb je wel trainers voor nodig, vooral bij het recreatieve gedeelte. Lukt dat?
Dat is uiteraard het moeilijkste van een vereniging. Vrijwilligers vinden die op een goed niveau hun kinderen willen trainen. Wij hebben dan de taak om dat te faciliteren. Dus tijd en velden aanbieden waar dit kan. Verder de materialen ter beschikking stellen om mee te trainen.
Ik hoop dan ook dat er leden komen die dit willen doen. Het vrijwilligers beleid is daar misschien een goeie stap in. Er komt een vrijwilligers bijdrage die ieder lid betaald en die aan het einde van het seizoen teruggestort wordt als je voor de club werkzaamheden hebt gedaan.
Dus training geven, scheidsrechter of leider zijn. Ik hoop dat dit een positieve bijdrage levert, maar iedereen mag erop rekenen dat we als vereniging er alles aan gaan doen om dit voor elkaar te krijgen. Maar we hebben beslist de hulp nodig van ouders/verzorgers om dit te verwezenlijken. Mochten de leden hierover vragen hebben dan is het Voetbal Bestuur altijd bereidt om de antwoorden te geven. Schroom niet en kom naar ons toe.