BEVERWIJK - Op zaterdag 13 maart om 10:00 uur was het dan zover; erevoorzitter Luc Tros onthulde samen met jongste jeugdspeler Nivaio Kalaitzis de eerste steen van de nieuwe tribune en kleedkamers bij voetbalvereniging DEM uit Beverwijk. De eerste ideeën voor een nieuwe tribune ontstonden al zo'n 24 jaar geleden toen DEM 75 jaar bestond. Jarenlang is de tribune steeds weer opgeknapt door de vele vrijwilligers van DEM. Vier jaar geleden, toen het beton begon af te brokkelen en het echt niet langer kon, besloot het Algemeen Bestuur om een veiling te organiseren om op die manier geld bij elkaar te krijgen voor een nieuwe tribune.


Landgoed Adrichem
In de tussentijd kwamen er berichten in de krant over nieuwe plannen voor een hockeyveld op het complex van DEM. De verenigingen kwamen bij elkaar, spraken hun zorg uit en werden door de Beverwijkse wethouder uitgenodigd om een plan te maken voor heel het sportpark. Die handschoen heeft DEM samen met de andere verenigingen opgepakt en daaruit ontstond landgoed Adrichem.

In het plan is plaats voor een tweede hockeyveld dat wordt geplaatst naast het reeds aangelegde eerste hockeyveld. Daarvoor moeten de bestaande kleedkamers wijken. Hierdoor ontstond het idee om nieuwe kleedkamers te realiseren, gecombineerd met een nieuwe tribune. Er komen zes volwaardige, KNVB goedgekeurde kleedkamers, een behandelkamer, en een verhoogde tribune uitkijkend op het hoofdveld van de Derde Divisionist.

Cruciaal belang
Het meest belangrijk zijn de vele vrijwilligers die dagelijks bij DEM werken om de bouw te begeleiden en ook om zelf de handen uit de mouwen te steken. Maar ook die mensen op de achtergrond, die in overleg zijn met de gemeente, tekeningen maken, met onderaannemers onderhandelen. De vaste bouwploeg mag daarbij niet onbenoemd worden gelaten. Elke dag aan de slag met als dank een kopje koffie en een broodje. Net als bijna 40 jaar geleden toen ons Paviljoen "De Boog" is gerealiseerd, zijn ook nu onze vrijwilligers van cruciaal belang.

De eerste steen
Onder het toeziend oog van een aantal vrijwilligers en de pers (uiteraard op 1,5 meter afstand), is de eerste steen zaterdag met veel enthousiasme gelegd door erevoorzitter Luc Tros en jongste jeugdspeler Nivaio Kalaitzis. Nivaio is net 5 jaar geworden en speelt wekelijks bij de kabouters van DEM. Luc Tros is al meer dan 70 jaar lid en ook hij is zeer vaak te vinden langs de velden van DEM.

DEM voorzitter Mark van de Ven sloot zijn toespraak af met de woorden: "Het doel is om voor de zomer gereed te zijn. Een mooi vooruitzicht. Hopelijk kunnen we dan vanaf begin september weer met elkaar op de tribune zitten, en gebruik maken van de kleedkamers. Genieten van ons voetbal en van het samen zijn".