AMSTERDAM - Uitgerekend in de week van de scheidsrechter is het duel in de Derde Divisie tussen JOS Watergraafsmeer en RKVV DEM niet tot een goed einde gekomen. Scheidsrechter Steeg besloot de wedstrijd na één helft met een 0-0 stand te staken nadat zijn assistent-scheidsrechter meerdere keren was beledigd met het "k-woord".

Assistent-scheidsrechter Hendriks gaf in de rust aan er helemaal doorheen te zitten nadat hij meerdere keren was beledigd. Dit zou gebeurt zijn vanuit het publiek.

Nadat een zoektocht naar een andere assistent-scheidsrechter niets opleverde besloot de scheidsrechter het duel na 45 minuten voor gezien te houden. Voor DEM van trainer Mark de Vries een fikse tegenvaller aangezien men het restant waarschijnlijk op een doordeweekse dag moet uitspelen in het toch al drukke programma. Zo kwam DEM afgelopen weekend niet in actie vanwege het 100-jarig bestaan van de club.