BEVERWIJK - Op een uitgesteld paastoernooi werd op zaterdag 17 april een hele leuke dag afgesloten met een finale van de penaltybokaal. Bij de vrouwentak van DEM werden de meiden van de MO13-1, MO13-2, MO11-1 en MO11-2 verdeeld over vijf gelijkwaardige teams. Op het kunstgrasveld werd in toernooivorm 8x8 gespeeld met deze keer zonnige weersomstandigheden. Maar liefst 50 meiden uit de onderbouw maakte er een hele sportieve strijd van.

Sportiefste ploeg
Onder ideale omstandigheden werd op het kunstgrasveld van DEM de sportieve strijd aangebonden met elkaar. Mooi om te zien dat de meeste meiden uit de MO11 niet onder deden voor de meiden uit de MO13. Dit resulteerde in heel veel mooie acties en doelpunten van verschillende meiden. Voor dit toernooi was er een mooie medaille voor de meest sportieve ploeg namelijk "Bayern München". Tussen de wedstrijden door kreeg elk meisje de kans om drie penalty’s af te vuren op onze twee topkeepers uit de eigen MO17 namelijk Ella Jenema en Danee van Balen.

Penaltybokaal coronaproof
Tijdens de finale van de penaltybokaal was er een sterke bezetting met meiden uit elk team van de onderbouw. Dat een finale wat extra spanning met zich meebrengt was al heel snel duidelijk. Nadat in de finale nogmaals iedere finalist drie penalty’s mocht nemen werd de spoeling vrij dun. Op het laatst waren het Jalissa Kleijn en Desteny Verlaat die om beurten op de twee topkeepers hun penalty mochten afvuren. Het was Desteny Verlaat die uiteindelijk de beslissende penalty met wederom een penalty met veel gevoel in de kruising wist te plaatsen. Desteny mag zich dan ook terecht met trots de winnaar van de penaltybokaal bij de meiden seizoen 2020-2021 noemen!