BEVERWIJK - RKVV DEM heeft zich zo goed als zeker verzekerd van nog een jaar derde divisie. De ploeg van trainer Ron Bouman kwam op bezoek bij Eemdijk verrassend sterk voor de dag en won dikverdiend met 0-3.

Bouman moet zijn ogen hebben uitgekeken. Waar zijn ploeg vaak wisselvallig is en soms de ondergrens behaalt, liet DEM zich nu weer van zijn beste kant zien. En de score in Bunschoten-Spakenburg had ook zomaar hoger kunnen uitvallen ware het niet dat keeper Beekhuis een aantal knappe reddingen in huis had. Tegen de rake kopballen van Jesse Verswijveren en Sem van Amersfoort had de doelman echter geen verweer.

Ook na de rust had DEM weinig te duchten van de thuisploeg en halverwege de tweede helft gooide Bas Arp het duel definitief in het slot met de 0-3. Komende zaterdag speelt DEM de laatste thuiswedstrijd van het seizoen als titelkandidaat IJsselmeervogels op bezoek komt.