BEVERWIJK - Waar het allemaal zo goed begon in de nieuwe competitie in de 3e Divisie, 7 punten uit 4 wedstrijden, zo matig gaat het nu.

De ploeg van vertrekkend trainer Arvid Smit staat nu op plek zeventien met slechts 11 punten. Als het dan ook slecht gaat zit er echt erg veel tegen. Als Mark van Bommel het altijd heeft over de jeugdigheid van zijn team mag trainer Smit zich daar ook op beroepen. Ervaring wordt node gemist in zijn team. Denk dan maar aan de gestopte Roel de Goede. Tel daar bij op dat zijn topscorer van vorig seizoen met 23 goals is weggehaald, de schorsing van spits Robert de Groot voor 5 wedstrijden en het ontbreken van zijn 2e spits Jesse Arendse en de nu geblesseerde Michael Obioha dan is het enigszins verklaarbaar.
Maar toch. Er moeten nu toch wel punten worden gepakt, te beginnen aankomende zondag uit tegen ADO Den Haag 2.

Bij DEM is het verdedigingen best goed verzorgd maar toch werden de spelers van DEM afgelopen zondag afgetroefd door oud prof Jeffrey Vlug. Deze speler is niet meer de aller snelste maar met zijn ervaring en inzicht maakte hij in de 2e helft het verschil.

Hoewel Hercules wel erg gelukkig op 0-1 kwam na een eigen inzet van Bryan Herraez. De verdediger liep in de 68e minuut ongelukkig tegen een lage voorzet aan.
Na een slecht eerste kwartier in de 2e helft kwam DEM net weer aardig in de wedstrijd. Tot de 0-1. Een goede kans van DEM door een kopbal van dezelfde Bryan Herraez (foto) had een beter lot en de gelijkmaker verdiend. Daarna kwam Hercules nog onder druk met zelfs een bal op de lat. Maar in plaats van de gelijkmaker kwam de bal terecht bij aanvoerder Vlug van Hercules en die had alle tijd om aan te leggen en de beslissende 0-2 op het scorebord te zetten. Hoe zeer trainer Smit ook had aangegeven om hem niet vrij te laten.

Het wordt nu tijd om in de laatste 2 wedstrijden er tenminste 1 in winst om te zetten, want dan is er nog van alles mogelijk voor DEM. De verschillen in de 3e Divisie blijven klein.