HOOGEVEEN - Wat een ambiance was het afgelopen zondag tegen Hoogeveen. In Drenthe werden er ruim 1200 toeschouwers geteld met daarbij vele supporters van DEM. Het was snikheet op het mooie sportpark van de ploeg uit Hoogeveen en dat ging gaandeweg de wedstrijd meetellen. De belangen voor beide ploegen waren gigantisch. Het ging om de 1e plaats in de Hoofdklasse A.

Beide ploegen speelden vorig seizoen nog in de 1e Klasse en dus verdienen de ploegen de complimenten dat zij in de voorlaatste wedstrijd om de 1e plaats strijden.

Voor DEM was het duidelijk dat er niet verloren mocht worden. Een gelijkspel en uiteraard winst zou ervoor zorgen dat de Wijkers in de laatste wedstrijd nog steeds op de 1e plaats zouden staan. Maar trainer Arvid Smit vond toch dat zijn ploeg voor de overwinning zou moeten gaan want op een gelijkspel spelen is tegen de speelwijze in van DEM. Dus nam DEM vanaf minuut 1 het heft in handen en zette de tegenvallende ploeg van Hoogeveen onder druk. Je zou kunnen verwachten dat de ploeg uit Drenthe vol voor de overwinning zou gaan, maar zover lieten de spelers van DEM het niet komen. Veel beter spelend werd Hoogeveen teruggedrukt op eigen helft. En toen Ritchie Owusu in de 7e minuut op de achterlijn dom onderuitgehaald werd mocht aanvoerder Twan Verswijveren aanleggen vanaf de penaltystip. Wat normaal gesproken een zeker doelpunt zou zijn werd nu via een prachtige redding door de keeper gemist. De penalty werd zeker niet slecht ingeschoten door Verswijveren.

DEM bleef ook na deze domper heersen op het veld, maar zowel in de 1e alsook in de 2e helft bleef DEM helaas de kansen missen. De hele voorhoede had 1 of meer mogelijkheden om de score te openen maar helaas voor de Wijkers lukte het niet. Kansen die genoeg gecreëerd werden maar niet konden worden verzilverd. Helaas werd een zeker doelpunt van DEM in het begin van de 2e helft niet gezien door scheidsrechter en zijn assistent. Wat had er gebeurt als zij het doelpunt van Anthony van Dongen wel hadden goedgekeurd? De bal werd achter de lijn weggehaald door uitblinkend keeper Nick Borgman. Nu blijft het aankomende zondag toch nog spannend als DEM de laatste wedstrijd van deze competitie moet winnen tegen Achilles 1894. Een ploeg die in de onderste regionen staat maar absoluut gevaarlijk kan zijn. Zowel Hoogeveen als ook SDO staan op slechts 1 punt van DEM. DEM is gewaarschuwd na de wedstrijd van 2 weken geleden tegen het al gedegradeerde RKHVV.

Maar dat DEM de grootste kans heeft om te promoveren naar de 3e Divisie is zeker. Dat zou een fantastische prestatie zijn en met de steun talrijke verwachte publiek moet het lukken.