BEVERWIJK - Weergaloze goal van Anthony van Dongen beslist enerverende wedstrijd; Weer Anthony van Dongen die een wedstrijd beslist. Na vorige week met 4 doelpunten tegen AWC/Amslod was hij afgelopen zondag weer beslissend. Alle toeschouwers van de wedstrijd van DEM tegen Fortuna Wormerveer zullen deze goal niet licht vergeten. In de 86e minuut kwam eindelijk de dik verdiende treffer na een onhoudbare bal in de kruising. De verder foutloos keepende Gennaro Liklikwatil had geen schijn van kans. Van buiten het strafschopgebied draaide Van Dongen schitterend weg en met zijn linkerbeen krulde hij de bal weergaloos in de bovenhoek.

Door deze late goal kreeg DEM loon naar werken. Vooral in de 1e helft had de ploeg van trainer Arvid Smit al afstand moeten nemen. Een bal van Timo Wolters op de paal en een bal van Brian Herraez, die via de uitblinkende keeper van Fortuna, tegen de lat kwam stonden een voorsprong in de weg. Voeg daarbij de kans die Van Dongen nog kreeg, goed gestopt met zijn voet door weer de keeper, en een verdiende voorsprong was logisch geweest. Hier kon in de 1e helft alleen een kop kans van spits Sander van de Poll tegenover staan. Deze kans werd in 2e instanties onschadelijk gemaakt door keeper Swen Verswijveren. Rust 0-0. De 2e helft begon met een sterk aandringend DEM maar tot een doelpunt kwam het toen nog niet. Scheidsrechter Rob Wassink verzuimde DEM nog een strafschop te geven toen, duidelijk voor iedereen, Van Dongen onderuit gehaald werd. Zelfs een 2e keer was er een overtreding tegen Van Dongen, weliswaar iets minder duidelijk, die niet gehonoreerd werd met een penalty.

Kreeg Fortuna Wormerveer dan geen kansen?
Uiteraard kreeg Fortuna nog kansen. Danyl Plasmeijer en Sander van de Poll hadden de mogelijkheid om de 0-1 op het scorebord te krijgen. Maar gelukkig voor DEM bestaat er toch nog zoiets als gerechtigheid. Net naast en weer een goede redding van Verswijveren zorgde ervoor dat de 0-0 bleef staan. De eerder beschreven goal in de 86e minuut was een waardige apotheose van een goeie en sportieve wedstrijd. Beide ploegen wilden voetballen en gingen voor een overwinning. Scheidsrechter Wassink kon het af met slechts 1 gele kaart voor een speler van Fortuna Wormerveer. Hulde voor 2 voetballende ploegen in deze spannende Hoofdklasse.

Waar staat DEM nu en wat zijn de mogelijkheden met nog 8 wedstrijden te gaan.
Iedere wedstrijd heeft zijn eigen verhaal. Komende zondag moet DEM uit naar Alcides in Meppel. Deze wedstrijd zal weer een moeilijke worden gezien het verleden van deze 2 ploegen. Iedere Demmer herinnert zich de finalewedstrijd van de afgelopen nacompetitie nog. Een dominerend DEM verloor die wedstrijd met 1-0. Ook de thuiswedstrijd in deze competitie was erg moeilijk. Ook nu domineerde DEM maar kwam moeilijk tot scoren. Uiteindelijk was er een 1-0 overwinning. De verwachting is dan ook dat de Wijkers een moeilijke middag tegemoet gaan. Maar de spelers van Arvid Smit hebben voldoende zelfvertrouwen om positief naar Meppel te gaan. Een overwinning zal ervoor zorgen dat DEM in de kop van de Hoofdklasse blijft bivakkeren. En waar dat dan weer toe kan leiden zullen we dan van week tot week bekijken.

De huidige 2e plaats zorgt er in ieder geval voor dat DEM volledig meedoet in deze spannende competitie. Na deze wedstrijd heeft DEM een vrije zondag zodat de geblesseerde spelers langzaam terug kunnen keren. Daniel Man en Mike Adrichem zullen waarschijnlijk over 2 weken weer inzetbaar zijn. Op Sem van Amersfoort moet Arvid Smit waarschijnlijk nog iets langer wachten.