HEEMSKERK - De ondanks de stormachtige omstandigheden drukbezochte derby tussen ADO '20 en DEM is gewonnen door de thuisploeg. Op Sportpark De Vlotter waren de Heemskerkers met 2-0 te sterk voor de gasten uit Beverwijk.

Een terechte zege voor ADO '20 dat in de eerste helft twee keer scoorde vanuit een corner. Sem Kroon wist na ruim twintig minuten de bal in de touwen te koppen en op slag van rust werd die score verdubbeld door Kaj van Langelaar.

Ondanks veel strijd van beide kanten bleek DEM aanvallend onmachtig en de thuisploeg van trainer Roy van de Mije kwam dan ook niet in de problemen. Enige smetje op een verder pittige, maar sprtieve derby was de rode kaart in de slotfase voor invaller Bilal Zelji die te hard doorging op zijn tegenstander.

ADO '20 klimt door de zege naar de zevende plaats in de Derde Divisie. Aangezien de concurrentie won is DEM daarin weer hekkensluiter.