HAREN - Het was weer een verre uitwedstrijd voor de spelers en supporters van DEM. In het mooie Haren, naast de plaats Groningen, moest de equipe van trainer Arvid Smit proberen om de goeie start na de winterstop een goed vervolg te geven. Helaas lukte dat niet. Of moesten we toch wel blij zijn met 1 punt?

De trainer kon wel leven met het gelijkspel want Be Quick is een jong en goed voetballend team. Maar toch denk ik dat we hier met 3 punten weg hadden kunnen gaan. Maar daarvoor hadden we meer nodig dan wat de spelers afgelopen zondag op de mat legden. DEM begon nog wel goed maar na de 0-1 waren er spelers die hun normale niveau niet meer haalden. Anthony van Dongen begon sterk maar ook hij kon het niet de hele wedstrijd volhouden. En op rechts kwam Richie Owusu niet tot het niveau wat hij tegen MSC/Amslod wel haalde. Voorin bracht DEM te weinig om Be Quick te verontrusten. Dat DEM op voorsprong kwam was meer geluk dan wijsheid. Een voorzet van Anthony van Dongen werd weg gebokst door de keeper. Zonder dat er een DEMMER in de buurt stond raakte een centrale verdediger van de thuisploeg de bal volledig verkeerd. Hij schoot pardoes achter zijn eigen keeper. De 0-1 was een mooie opsteker voor DEM maar beter gingen de spelers niet spelen. Gelukkig zat het achterin met de gebroeders Verswijveren wel goed. Daardoor kwam de ruststand van 0-1 op het scorebord.

Was de 1e helft nog wel van enig aanzien dat veranderde in de 2e helft. Ondanks de wissel van Owusu door Martijn Kuijs ging het er niet beter uitzien. Balbezit was er voor Be Quick, maar ook de Groningers konden niet imponeren, en DEM bleef eigenlijk moeiteloos overeind zonder zelf goed te spelen. Tot de 75e minuut mocht DEM hopen om toch 3 punten mee naar Beverwijk te nemen. Helaas ging dat niet op. De 1-1 was niet eens onverdiend gezien de inzet van Be Quick. Ondanks het inzetten van verse krachten zoals Michael Obioha en Jesse Arendse creëerde DEM niet veel. Een kleine mogelijkheid van Martijn Kuijs was het enige moment in de slotfase. Het had op deze regenachtige zondagmiddag in Haren nog slechter kunnen aflopen als de directe concurrenten van DEM niet meedeelden in de malaise. Zowel koploper SDO, die verloor van Purmersteijn, als ook het gelijkspel van de tegenstander van komende zondag en huidig koploper RKZVC maakten het wat dragelijker. DEM kan het a.s. zondag tegen koploper RKZVC weer rechttrekken. De wedstrijd tegen Be Quick is naar mijn idee een incident geweest. De ploeg van trainer Smit kan veel beter en dat kunnen ze zondag 3 februari in Beverwijk laten zien.