OSS - RKVV DEM heeft dit weekend niet alleen zichzelf een goede dienst bewezen, maar ook koploper OFC, dat zondag de periodetitel wist te pakken. Door met 0-1 te winnen bij titelkandidaat OSS '20 werkte de ploeg van trainer Kiri Kalaitzis verder aan het moraal.

De eerste bouwstenen daarvoor waren vorige week al gelegd met de thuiszege op Hercules. In Oss werd verwacht dat de thuisploeg wel zou gaan stormen, doch DEM beet zich vast in de tegenstander en liet niet meer los. Uiteraard kwam de thuisploeg wel een paar keer gevaarlijk door, maar dan was er altijd nog doelman Swen Verswijveren die in dit duel de rol van uitblinker zou opeisen. het hoogtepunt van de wedstrijd kwam echter op naam van Richie Owusu-ansah die vlak voor de rust drie tegenstanders zijn hielen liet zien en verwoestend uithaalde: 0-1.

In de tweede helft was het vooral overleven voor de Beverwijkers, maar de defensie inclusief keeper Verswijveren liet zich niet gek maken en bleef fier overeind om na ruim negentig minuten in elkaars armen te storten van blijdschap.

DEM is weliswaar nog hekkensluiter in de Derde Divisie, maar nadert directe concurrent Hollandia tot op één punt.