BEVERWIJK - Het is RKVV DEM niet gelukt om de tweede voorronde van de landelijke KNVB-beker te bereiken. In een spannend duel wist het tegen Sparta Nijkerk zelfs na verlenging een gelijkspel af te dwingen (1-1). De gasten wisten uiteindelijk de strafschoppen beter te nemen.

Trainer Kiri Kalaitzis mocht trots zijn op de strijd die zijn ploeg leverde tegen de ervaren Nijkerkers, maar zal zich toch afvragen of zijn ploeg het in de eerste helft niet liet liggen. DEM voetbalde prima, kreeg mogelijkheden, maar ook het deksel op de neus toen Justin van Groen uit een counter de 0-1 wist te scoren. De thuisploeg toonde echter veerkracht en nadat Roel de Goede de paal had geraakt was het Richie Owusu-Ansah die met een fraaie boogbal keeper Hoogewoning verschalkte.

De vele energie die in de eerste helft in de wedstrijd was gestoken zorgde in de tweede helft voor veel onzorgvuldigheid, want ondanks mogelijkheden aan beide kanten werd er niet meer gescoord. Dat gebeurde ook niet in de verlenging waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen. Uiteindelijk bleek Daniël Man de enige speler te zijn die via de keeper en de lat miste en was het Sparta Nijkerk dat door ging.