BEVERWIJK - De succesvolle trainer Arvid Smit vertrekt met onmiddellijke ingang naar de KNVB, waar hij assistent-trainer wordt van bondscoach Sarina Wiegman van het Oranje vrouwenelftal.


Arvid Smit volgt daarmee Michel Kreek op, die jeugdcoördinator wordt bij Ajax. Smit kende een zeer succesvolle periode bij DEM, waar hij twee opeenvolgende seizoenen promoveerde met het eerste team, van de eerste klasse, naar de hoofdklasse en vervolgens direct naar de derde divisie.

Smit treedt per direct in dienst bij de KNVB, maar zal het eerste team van DEM leiden tot 1 januari. Bestuur Voetbalzaken van DEM is reeds de procedure gestart voor de opvolging van Smit. Tot die tijd nemen assistent-trainers Kalkman en De Vries de taken van Smit waar.

Voorzitter Mark van de Ven betreurt het vertrek van Smit: "Natuurlijk is het jammer dat Arvid vertrekt. Hij past enorm goed bij onze vereniging en heeft ons veel succes gebracht. Dit is een unieke kans voor hem en we wensen hem dan ook al het succes bij de KNVB en met het Oranje vrouwenteam."