BEVERWIJK - In een fantastische ambiance ontspon zich een echte derby. Het was al zolang geleden dat beide clubs tegenover elkaar stonden, en dat was te merken aan de publieke belangstelling. Tussen de 1500 en de 2000 supporters waren er aanwezig. Zo hoort het ook. De 2-0 nederlaag van vorig jaar september in Heemskerk zat nog vers in het geheugen van de spelers van DEM.

Na de overwinning van DEM van vorige week zondag tegen Hoogland zat de spirit er bij de spelers van de kersverse trainer Kalaitzis goed in. DEM startte voortvarend en zette in de 1e helft ADO’20 vast op eigen helft. Het leek erop dat ADO’20 wat afwachtig en angstig aan de wedstrijd begon, want DEM speelde energiek en goed voetbal waarmee de Heemskerkers terug gedrongen werden. Binnen enkele minuten drong de goed spelende Cijntje door in het strafschopgebied waarna er misschien wel een overtreding tegem hem werd gemaakt, maar scheidsrechter Huizinga zag er geen strafschop in. Ook Timo Wolters was dicht bij de opening treffer maar helaas ging de bal langs de voor DEM verkeerde kan van de paal. Hierna kreeg ADO’20 zijn enige kans in de 1e helft. Een fraai schot belande recht op de paal, hier kwam DEM goed mee weg.

DEM kreeg toch vrij snel loon naar werken toen pal hierna in de 30e minuut Kick de Goede liet zien waartoe hij in staat is. Een prima individuele actie van de linkerspits eindige met een mooi schuiver die in de korte hoek bij de 2e paal binnen viel. Geen kans voor de keeper Mats van der Wijst. Langzaam maar zeker wordt De Goede (foto) de speler die vooraf werd verwacht. DEM ging verdiend rusten met een voorsprong.

De 2e helft werd ADO’20 sterker, vooral door het fysieke spel

Vanuit de kleedkamer ging ADO’20 energieker van start. Van mooi en goed voetbal was geen sprake. Maar beide ploegen speelde wel vol overgave en er was duidelijk sprake van een echte derby. Het publiek vermaakte zich goed.
De Heemskerkers hanteerden veelal de lange bal en bij corners en vrije trappen waren zij veel gevaarlijker met hun lengte en kracht. Het inbrengen van oud Demmer Nigel Daniëls gaf gelijk wat meer aanvalskracht wat ook resulteerde in de verdiende gelijkmaker. In de 52e minuut bracht hij de gelijkmaker op het scorebord. DEM had het daarna even moeilijk maar herpakte zich goed. Rechterspits Cijntje had de voorsprong weer kunnen pakken maar hij schoot tot ontsteltenis van alle DEM supporters naast. Lang had hij niet nodig om toch beslissend te kunnen zijn, hij slalomde door de defensie van ADO heen en werd er toen overduidelijk onderuit gehaald. Voor de scheidsrechter was het eenvoudig om een strafschop te geven. Deze werd onberispelijk ingeschoten door Mehmet Gencer. Na deze 2-1 had Cijntje de wedstrijd kunnen beslissen door de 3-1 op het scorebord te zetten. Zijn inzet werd echter knap gered door de goalie van ADO. Bijna in dezelfde minuut kregen de spelers van trainer Van Bronkhorst een corner te nemen die bij de 2e paal werd ingekopt. Doelman Swen Verswijveren ging onder de bal door en toen was het simpel voor Schuffelen om in te koppen.

Daarna een heldenrol voor diezelfde Swen Verswijveren

Na de gelijkmaker kreeg ADO nog 2 kansen om de winst te pakken, maar toen bewees Swen Verswijveren dat hij een goede doelman is. Vooral de kopbal van oud Demmer Esosa Oghogbo (foto) haalde hij fraai met de vuisten weg en ook een 2e redding van de doelman was nodig om toch nog 1 punt te redden. Dus DEM had de 3-1 moeten maken en toen dat niet gebeurde kon ADO stiekem nog de 2-3 maken.

Conclusie: terechte puntendeling en het moet zo blijven met deze 2 teams in de 3e Divisie. Eigenlijk zag iedereen achteraf dat de puntendeling terecht was. En zo spoedde iedereen zich na afloop de kantine in en bleef het nog lang gezellig met beide supportersgroepen.