HARDENBERG - RKVV DEM O23 mag zich een jaar lang de beste amateurvereniging van Nederland noemen in die leeftijdscategorie. De ploeg van trainer Özkan Özmen won zaterdag de finale om het Nederlands kampioenschap bij HHC Hardenberg met 2-4.


Het werd zodoende de kers op de taart voor het succesvolle seizoen van de talenten van de Beverwijkse vereniging. Een week na de winst op Quick '20 in Oldenzaal mocht DEM opnieuw naar het verre oosten. In Hardenberg begon men niet goed toen Berends na zo'n tien minuten koppend de score opende voor de thuisploeg. Naarmate de eerste helft vorderde kwam de Özmen-equipe beter in het spel. Dankzij een benutte strafschop van Doni Bregovina, na een handsbal en een treffer van Daan Koster na een messcherpe counter gaat men zelfs met een 1-2 voorsprong rusten.

Als Bregovina kort na rust op aangeven van de uitblinkende Julen Calle Solbes de marge op twee brengt groeit het geloof bij DEM, maar er volgt nog een hevig offensief van HHC en dat levert na een half uur spelen de aansluitingstreffer op van Prinsen. Uiteindelijk is het Olaf Frietema die vlak voor tijd aan alle onzekerheid een eind maakt. De 2-4 levert de landstitel en de kampioensschaal uit handen van de aanwezige KNVB-official op.