GORINCHEM - Er zijn van die wedstrijden waarbij je na afloop alleen maar kan zeggen “we hebben mazzel gehad”. Dit was er zo een. Op een mooie nazomer dag ging DEM vol goeie moed richting Gorinchem want na de wedstrijd tegen Groene Ster van vorige week was het zelfvertrouwen groot. Tegenvaller was wel dat trainer Kalaitzis niet kon beschikken over aanvoerder Twan Verswijveren die aan de wedstrijd van vorige week een blessure had overgehouden. En ook zonder Kick de Goede en Jesse Arendse, die nog geblesseerd waren achtergebleven in Beverwijk. Maar de selectie van DEM herbergt genoeg kwaliteiten om dit op te vangen.

Unitas bleek echter een hele goeie en degelijke ploeg te zijn. Als debutant in de 3e Divisie mag je gerust stellen dat deze ploeg nog van zich laat horen. Degelijk voetbal met veel mentaliteit. DEM kwam bijna niet aan het geliefde spel toe wat de Wijkers graag spelen. Degelijk achterin en creatief op het middenveld met onberekenbare kwaliteiten voorin. Maar deze middag kwam DEM hier niet aan toe. De 1-0 voor Unitas was mooi en verdiend, vanaf de rand van het strafschopgebied werd de bal keurig over keeper Swen Verswijveren getild en in de 33e minuut stond de verdiende voorsprong op het scorebord. Rust 1-0.

Het spelbeeld veranderde niet in de tweede helft en DEM moest weer terug. Opvallend was dan ook dat Anthony van Dongen heel veel verdedigend werk verzette. Meer dan DEM lief was. Van Dongen moet uiteraard vooral voorin zijn kunsten vertonen. Vele corners waren er voor Unitas maar dat resulteerde niet in goals. Keeper Swen Verswijveren (foto) had er in deze wedstrijd goed het oog in en ontpopte zich als de absolute uitblinker. Bij de eerste corner voor DEM in de 2e helft, na 64 minuten, was het de kleine spits Ogur Kaya die tussen veel verdedigers toch raak kon koppen 1-1. Na het inbrengen, door trainer Kalaitzis, van Bilal Zejli kreeg DEM nog een paar mogelijkheden. Maar helaas voor DEM mistten Mehmet Gencer en Anthony van Dongen nog goeie mogelijkheden voor de winnende treffer. Zou dat terecht zijn geweest? Absoluut niet maar daar had DEM dan geen boodschap aan gehad.

Ontevreden gezichten bij Unitas en tevreden gezichten bij DEM. Maar als collectief heeft DEM zijn ware gezicht laten zien en ook dat is een compliment waard.

Vermelding waard is ook het selecteren van een JO-18-1 speler n.l. Milan Zonneveld. Deze jeugdspeler, overgekomen van ADO’20, ontwikkelt zich als 17 jarige heel goed bij de <18 en mocht sfeer proeven bij DEM1.

Aankomende zondag speelt DEM thuis tegen UNA uit Veldhoven.