GENDT - Het prachtige plaatsje Gendt in Gelderland was het decor voor weer een boeiende wedstrijd in De Hoofdklasse A. Wel boeiend maar zeker niet goed. Op een vreselijk slecht veld, dat erg te lijden heeft gehad van de droogte van de laatste tijd, moest DEM proberen tot redelijk voetbal te komen.

Het hobbelige en harde veld was sterk in het nadeel van de Wijkers. De Bataven vechten voor lijfsbehoud en daarom was het wel boeiend maar zeker niet goed. Waar DEM het normaal moet hebben van zijn technische aanvallers en bewegelijke middenveld speelde De Bataven eigenlijk alleen de lange bal. DEM probeerde nog wel te voetballen maar dat lukte niet. Ballen sprongen alle kanten op en het balverlies was dan ook veelvuldig. Maar de achterhoede van DEM had er goed het oog in en schakelde club topscorer Tim Waterink eigenlijk makkelijk uit. Het centrum met Obioha en Verswijveren heerste. Voeg daarbij het goede keeperswerk van Swen Verzwijveren, die in de 1e helft een prachtige redding had, en de betrouwbare vleugelverdedigers De Goede en Uit den Boogaard en de nul stond na 90 minuten nog steeds op het scorebord. En toch gingen de speler van trainer Arvid Smit weg met de belangrijke 3 punten. Hoe belangrijk deze punten zijn zullen we waarschijnlijk na het Paasweekend weten. Dan heeft Hoogeveen 2 hele belangrijke wedstrijden gespeeld tegen Achilles en Silvolde. En verder is er de topper van SDO tegen RKZVC.

Tot ver in de 2e helft stond de 0-0 nog op het scorebord maar door 3 wissels van Smit begon DEM echt te heersen. Het inbrengen van Man, Kuijs en Mike Adrichem zorgde ervoor dat De Bataven ver terug moesten. De 0-1 van Ritchie Owusu (foto) was dan ook zeer terecht. Een schuiver in de linker beneden hoek was de goed keepende Jeroen Wels te machtig. Vanaf minuut 73 werd de wedstrijd open, want na de goal van Owusu gingen De Bataven aanvallend meer risico nemen. De ruimte die toen kwam werd met name door de 3 invallers van DEM goed benut. Dat DEM verder niet meer tot scoren kwam was mede te “danken” of te wijten aan het droge en hobbelige veld. Eigenlijk had DEM de wedstrijd in het laatste kwartier definitief moeten beslissen. Nu werd het in de laatste minuut nog spannend toen 2 spelers van De Bataven onder een hoge voorzet doorgingen.

Komende zaterdagavond om 18.00 uur moet DEM aantreden tegen de winnaar van de 2e periode n.l Hoogland. In Hoogland verloren de Demmers met 1-0. De spelers van DEM kijken van wedstrijd naar wedstrijd en met nog 5 wedstrijden te gaan kan er nog heel veel moois gebeuren in Beverwijk.