HEERLERHEIDE - RKVV DEM heeft een pittige week afgesloten met drie nederlagen. De 2-1 nederlaag in de derby bij koploper ADO '20 was op zich geen schade. In de twee duels darana kregen de Beverwijkers echter nog eens acht goals tegen. Na de midweekse bekernederlaag tegen Blauw Geel '38 (1-4) volgde zondag een verlies bij Groene Ster in Heerlerheide (4-2).

Met name dat flinke aantal tegengoals zal trainer Mark de Vries zorgen baren. En dat dit gebeurde tegen een ploeg die ook niet te hoog staat geklasseerd in de derde Divisie wellicht nog meer, want zodoende komt DEM langzamerhand ook weer in de onderste regionen terecht.

In Heerlerheide kwam Groene Ster al in de 11e minuut op voorsprong door een doelpunt van Ahidar. Twan Verswijveren kreeg de kans om gelijk te maken, maar miste een strafschop, doch even later viel de gelijkmaker alsnog via Wolters. Nadat de al genoemde Verswijveren ook nog eens een penalty veroorzaakte, benut door Zwartjes, kwam DEM voor een tweede keer terug via De Vries, maar in de blessuretijd avn de eerste helft gingen de Limburgers toch met een voorsprong rusten door een doelpunt van Breukers.

Die derde treffer bleek uiteindelijk teveel voor DEM dat het na rust wel probeerde, maar nauwelijks een vuist kon maken tegen Groene Ster. Die bepaalden vlak voor tijd de eindstand op 4-2, wederom door een benutte strafschop van Zwartjes.