BEVERWIJK - De 1-3 nederlaag tegen Oss’20 is hard aangekomen. Na 3 nederlagen op rij was trainer Arvid Smit over gegaan naar een aangepast systeem. Het 5-3-2 systeem zou defensief extra zekerheid kunnen en moeten geven. Maar het is afgelopen zondag tegen Oss’20 er nog niet van gekomen om dit goed uitgevoerd te krijgen.

Nog niet gewend.
De buitenste middenvelders moeten de hele zijkant bestrijken en de 3 centrale verdedigers moesten in ieder geval van links naar rechts kunnen bewegen. Helemaal tevreden was Smit na afloop niet getuige zijn uitspraak dat het toch wel prettig is om komende zondag vrij te zijn en zijn ploeg met 2 weken trainen verder te kunnen brengen in dit systeem. Oefenen doet DEM a.s. donderdagavond, om 20.00 uur, echter wel. Uit tegen VVSB in Noordwijkerhout krijgen de spelers weer de mogelijkheid om dit systeem weer te spelen. In de tussentijd zal Smit met zijn spelers de wedstrijd kunnen gaan analyseren via video opnames. Handig om iedereen te laten zien wat er van ze verwacht wordt.

Was het alleen het systeem wat DEM de das om deed? Zeker niet. Het zou de ploeg uit Oss dan zeker tekort doen. Oss’20 is echt een goeie ploeg met heel veel geduld in het spel en goeie spelers. Zelfs kon de ploeg van trainer Bertran Kreekels de beste speler van de 3e Divisie van vorig seizoen op de bank laten. Het geeft aan hoe sterk deze competitie is. DEM moet duidelijk wennen aan het niveau. Spelers die de vorige 2 seizoenen wekelijks konden imponeren moeten zich nu echt gaan door ontwikkelen. Trainer Smit gaf al een signaal af naar Mehmet Gencer door hem te wisselen. Er wordt nu meer gevraagd van de spelers.

Met de wissel van Smit, direct na rust, van verdediger Raymond Owusu voor spits Mike Adrichem probeerde DEM meer aanvallend te kunnen klaarspelen. Het was dan ook een domper toen Oss’20 al 4 minuten na rust de 0-3 liet aantekenen. De schuiver was voor keeper Swen Verswijveren te machtig. De wedstrijd leek dan ook al vroeg gespeeld. Met invallers Mounir Mounji, voor Gencer, en in de 60e minuut, en Kick de Goede (foto) voor de moe gestreden Arendse in de 72e minuut kwam er meer beweging en dreiging van DEM. Toen De Goede bij zijn eerste bal contact direct scoorde gloorde er weer een beetje hoop. Maar dichterbij kwam DEM niet meer.

Wanhopen hoeft de ploeg uit Beverwijk echter niet. In de 3e Divisie zijn er meerdere ploegen waar DEM punten tegen kan halen. De spelers moeten er wel van overtuigd zijn dat er meer strijd geleverd moet worden. Meer als team er moeten gaan staan. Kwaliteit is er maar met alleen het voetbal van de afgelopen 2 seizoenen blijkt het dat DEM er nog niet is.

Volgende week zondag mag de ploeg van Arvid Smit laten zien dat ze weer een stukje verder zijn gekomen. De tegenstander is dan UNA uit Veldhoven. Hopelijk is Sem van Amersfoort dan ook weer fit. Zijn routine is voor de jonge ploeg van Smit van groot belang.