BEVERWIJK - Voor RKVV DEM wordt de situatie na de vierde nederlaag op rij een stuk penibeler. Na het 1-4 verlies tegen RKAV Volendam moet de ploeg van trainer Ron Bouman langzamerhand gaan vrezen voor de nacompetitie in de Derde Divisie.


RKAV Volendam had een emotionele week achter de rug na de uitvaart, afgelopen dinsdag, van assistent-trainer Ramon Visser, die op 35-jarige leeftijd overleed aan degevolgen van kanker. Die emoties leken een drijfveer voor de ploeg van trainer Berry Smit, want de gasten waren van quitte af aan de betere ploeg op Sportpark Adrichem.

Binnen zes minutennnam RKAV Volendam een voorsprong via Jim Beers. DEM kwam maar moeilijk aan voetballen toe, maar nadat eerst Kick de Goede een inzet van de lijn gehaald zag worden door Daan Steur, kwam men vlak voor rust toch op gelijke hoogte via Timo Wolters. Nog voor de pauze inging zorgde Roy Tol, na een fraaie combinatie met Beers, voor een hernieuwde Volendamse voorsprong.

Die tik kwam DEM niet meer te boven en RKAV Volendam had het duel onder controle, helemaal nadat Daan Sier na een uur spelen voor de 1-3 gezorgd. Het duel werd daarna defintief beslist door de tweede treffer van Tol: 1-4. RKAV Volendam blijft daardoor de koppositie delen met IJsselmeervogels alwaar DEM de komende weken alle zeilen moet bijzetten om de nacompetitie te ontlopen.