BEVERWIJK - RKVV DEM heeft zondag een goede kans laten liggen om voor het eerst sinds lange tijd de onderste plaats in de Derde Divisie te verlaten. In de thuiswedstrijd tegen HV & CV Quick uit Den Haag liet de ploeg van trainer Kiri Kalaitzis in de slotfase de winst glippen (2-2).

Quick is een van de vele concurrenten onderin en bij winst had DEM goede zaken kunnen doen. Het duel in de kelder van de Derde Divisie werd echter gekenmerkt door nervositeit en rommelig spel. In de eerste helft leverde dit dan ook nauwelijks kansen op en de 0-0 ruststand was dan ook terecht.

Na een uur spelen werd de ban dan toch gebroken en wel door de gasten toen Frank van der Heijden na een corner raak kopte. Kalaitzis reageerde vrijwel direct met vier verse krachten en het moet gezegd dat DEM enig herstel toonde. Via Michael Obioha kwam het gelijk en tien minuten voor tijd wist Jeroen Schavemaker zelfs voor een voorsprong te zorgen. Voor de thuisploeg zaak om de boel achterin dicht te houden, maar hierin slaagde men niet. In de 86e minuut kreeg opnieuw Van der Heijden teveel ruimte en was de 2-2 een feit.