BEVERWIJK - Het blijft toch altijd maar weer afwachten hoe een team uit de winterstop komt. Het antwoord werd afgelopen zondag door een gedreven DEM gegeven. Sterk en dominant. De ploeg uit Meppel was duidelijk niet gekomen om het spel te maken maar was toch een gevaarlijke tegenstander.

Zoals ook in de uitwedstrijd al bleek past MSC/Amslod zich graag aan. Eerst moest de aanval van DEM van scoren afgehouden worden voordat ze zelf een voor een doelpunt wilde gaan. Dat lukte in het begin vrij aardig hoewel Timo Wolters pech had bij een schot op de paal. Richie Owusu had in de begin periode ook nog een goeie mogelijkheid maar besloot de bal af te leggen. DEM heerste zoals het wilde. Bij vlagen waren de beide buitenspelers de verdediging te vlug af. Zowel Van Dongen alsook Owusu waren een kwelling voor de verdediging van de Meppelaren. Verder was Timo Wolters goed op dreef, met zijn grote loopvermogen maakte hij het de verdediging erg lastig. Toch duurde het nog ruim 35 minuten voordat DEM op een verdiende voorsprong kwam. De half wegglijdende Anthony van Dongen werkte de bal fraai achter de keeper van MSC. Volkomen verdiend was deze voorsprong voor DEM. Tot de rust bleef deze stand op het scorebord staan.

MSC/Amslod kwam na rust met een andere instelling het veld op.
Na rust ging de ploeg uit Meppel anders spelen. Meer druk vooruit en verder van de eigen goal af. DEM leek even verrast door deze speelwijze maar door uitstekend keeperswerk van Sven Verswijveren, die Danny Adrichem fantastisch verving, en een bal van de lijn gehaald door Sem van Amersfoort kwam DEM deze fase sterk door. Na 10 minuten in de 2e helft nam DEM het heft weer in handen. Zeker omdat er voorin iets meer ruimte kwam, MSC moest meer risico nemen, sloeg DEM genadeloos toe. Een prachtig onderschepte bal door Lefteris Zantman op het middenveld en een mooie simpele pass op Timo Wolters, die de bal terugtrok op Daniel Man betekende de bevrijdende 2-0. Man scoorde fraai. Na deze 2-0 ging MSC nog meer lengte in de ploeg brengen wat het achterin voor DEM wat moeilijker maakte bij corners en spelhervattingen. Maar de ruimte die toen ontstond werd goed benut door voor Wolters en Van Dongen. Een fraaie uitbraak over rechts op Wolters en een dito voorzet op de vleugspeler Anthony van Dongen betekende de 3-0 in de 81e minuut. Een kopie van deze aanval had er nog ingezeten maar Timo Wolters ging nu voor eigen succes hoewel ook nu weer een voorzet op Van Dongen een zekere 4-0 had betekent.

Ziekenboeg stroomt langzaam leeg en maakt de selectie breder.
Voor trainer Arvid Smit breken er mooie en moeilijke tijden aan met een grote en fitte selectie.
Het teugkomen van Roel de Goede, Jordy Kluft, Mike Adrichem, Danny Adrichem, Jesse Arendse en Cerilio Cijntje, nog 1 wedstrijd schorsing, geven hem veel mogelijkheden. Nu wordt het zaak om iedereen tevreden te houden en keuzes te maken. Maar zoals 2018 al heeft bewezen zal Smit iedereen nodig hebben in de lange en moeilijke Hoofdklasse competitie. De jeugdige selectie zal iedereen moeten gebruiken.

Voor a.s. zondag moet DEM naar het Groningse Haren om het op te nemen tegen Be Quick 1887.