VELDHOVEN - In de Derde Divisie is het duel tussen de middenmoters UNA en RKVV DEM in een puntendeling geëindigd. De gasten uit Beverwijk stonden na een uur spelen nog met 0-2 voor.

"We hebben in ieder geval niet verloren". Met die uitspraak zag trainer Mark de Vries toch nog het positieve in van het feit dat zijn ploeg een comfortabele voorsprong uit handen gaf in Veldhoven. "Ik heb hier in de rust al voor gewaarschuwd", aldus de trainer. "UNA is gewoon een hele goede ploeg die nooit opgeeft".

DEM had de zaakjes goed op orde in de eerste helft en kwam na twintig minuten op voorsprong door een schot van Nigel Daniëls. Pakweg tien minuten later verdubbelde Thom de Vries die score vanaf de strafschopstip.

Na de rust werd DEM steeds meer terug gedrongen, maar kreeg het in de omschakeling ook de nodige kansen. Het lukte nu echter niet om de trekker over te halen. Nadat UNA via een benutte strafschop van Senders de aansluiting had gevonden geloofden de Brabanders in meer. Vijf minuten voor tijd wist Van den Akker de gelijkmaker te scoren en daar bleef het ook bij: 2-2.