BEVERWIJK - Er zijn van die dagen dat je je zegeningen moet tellen na afloop van een wedstrijd. Trainer Kiri Kalaitzis besefte uiteraard volledig dat er afgelopen zondag niet meer inzat dan een gelijkspel. Een gelijkspel waar DEM het meest tevreden mee mocht zijn.


Nadat de Wijkers in de 1e helft nog goed begonnen nam UNA na zo’n 15 minuten de wedstrijd gaandeweg over. Maar DEM was toch wel gevaarlijk. Vooral Cijntje gaf de Wijkers het gevoel dat er een voorsprong zou kunnen komen. Maar helaas lukte het niet om de score te openen voor DEM. Aan de andere kant moest uitblinkend keeper Swen Verswijveren (foto) zijn talenten laten zien bij verschillende gevaarlijke situaties. Het spel van DEM was in de eerste helft niet zo dominant als in de eerdere 5 wedstrijden van dit kalenderjaar. Ook nu zou het kunnen zijn dat de tegenstanders zich gaandeweg instellen op het feit dat DEM alle wedstrijden van 2020 vooral in de 1e helft domineerde. Wat voor DEM ook meespeelde was dat aanvoerder Joey de Kruijf in de warming up moest aangeven dat zijn rugblessure te ernstig was om op het wedstrijdformulier te kunnen staan. Voeg daarbij ook het uitvallen na 30 minuten van Kick de Goede met een hamstring blessure. Dat de rust werd bereikt zonder doelpunten was terecht.

In de rust gaf Kalaitzis aan dat de spelers zich aan de gemaakte afspraken moesten houden en zo ging de tweede helft van start. Het spel van DEM werd iets beter maar echt gevaar stichten voor de goal zat er niet echt in. Veelzeggend daarbij is dan ook wel dat de keeper van UNA niet een redding hoefde te verrichten. Toch had dit anders kunnen of misschien wel moeten zijn toen Cijntje wederom de verdediging van UNA uitspeelde. Zijn terug getrokken voorzet kon niet omgezet worden in een doelpunt. Invaller spits Mike Adrichem schoot de bal helaas hoog over. Toch begint Adrichem zich te ontwikkelen, hij is dreigend en lastig voor iedere verdediging.

Had DEM dan meer recht op een overwinning? Zeker niet, als er een overwinning zou komen dan was het wel voor UNA. En daarom was iedereen bij DEM tevreden met het punt. Het blijft ongemeen spannend in de 3e Divisie maar DEM trainer Kiri Kalaitzis wil niet naar beneden kijken maar wel omhoog. Kalaitzis, die afgelopen week zijn contract met 1 jaar verlengde, ziet voldoende mogelijkheden voor dit seizoen en ook voor het volgende seizoen. De ontwikkeling gaat door voor de debutant in de 3e Divisie.

Van Amersfoort, die als linksback weer sterk speelde, analyseerde simpel maar heel terecht met de volgende uitspraak: "In het begin van het seizoen hadden we deze wedstrijd verloren, nu pakken we in ieder geval een punt. We worden dus volwassener."