SILVOLDE - Het kwam toch wel erg hard aan de nederlaag in en tegen Silvolde. De spelers dropen teleurgesteld af en beseften dat er een grote kans om de koppositie te versterken door de vingers was gegleden. De 1-0 nederlaag was echt onnodig.

Het wilde DEM niet lukken om de vele mogelijkheden om te zetten in 1 of meerdere goals. Vooral in de eerste helft had de ploeg van trainer Arvid Smit zeker 6 mogelijkheden om een goal te maken. Maar de keeper van Silvolde had er goed het oog in en voorkwam meerdere goals. Verder speelde ook hier weer het veld een rol. Zeker met de technische spelers die DEM voorin heeft is een goed veld van levensbelang. Zo kan ook keeper Swen Verswijveren het beleven. Een houdbaar schot van een van de spelers van Silvolde tipte over de handen van de keeper heen. Jammer was dat wel maar er was nog tijd genoeg om dat ongedaan te maken. Maar wat DEM ook probeerde het lukte DEM niet om de zo gewenste gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Ondanks het overwicht en een bal op de binnenkant van de paal, door Ritchie Owusu, kwam de verdiende gelijkmaker niet. Met enkele aanvallende wissels van Smit werd de druk wel groter op het doel van Silvolde. Het spel van DEM werd steeds gehaaster en de tijd was de grootste tegenstander van DEM. Ondanks het overwicht van DEM kreeg Silvolde ook nog 2 grote kansen maar die werden gehaast over geschoten.

Door de nederlaag van SDO en de winst van Hoogeveen is de wedstrijd op 19 mei in en tegen Hoogeveen waarschijnlijk beslissend voor het kampioenschap. Maar eerst komt a.s. zondag het reeds gedegradeerde RKHVV uit Huissen in Beverwijk op bezoek. Winst is pure noodzaak voor de Wijkers. Er staat dus erg veel op het spel en het beloofd dan ook erg spannend te worden op het Landgoed Adrichem.