BEVERWIJK - Wat vooraf als een van de moeilijkste uitwedstrijden in de Hoofdklasse werd gezien werd achteraf alleen een moeilijke eerste 45 minuten. DEM had 2 moeilijke ervaring in de afgelopen 9 maanden. Allereerst de finalewedstrijd in 2018 van de nacompetitie van vorig seizoen. Iedereen van DEM weet het nog precies. Veel beter zijn dan de tegenstander maar wel verliezen. En de thuiswedstrijd dit seizoen van DEM werd nipt gewonnen door de Wijkers met slechts 1-0. Beide wedstrijden parkeerde de Meppelaren 2 bussen voor hun eigen keeper. Dat werd nu ook weer verwacht. Maar niets bleek minder waar. Alcides wilde er echt een wedstrijd van maken en daar had DEM in de 1e helft moeite mee. Al na 6 minuten ging de bal via de voet van Michael Obioha tegen de buitenkant van de paal. Trainer Smit wilde met veel beweging voorin de verdediging van Alcides uit elkaar te spelen. Dit lukte de 1e helft niet. Misschien had DEM een optisch overwicht maar dit resulteerde niet in grote kansen. De in de basis teruggekeerde Cerilio Cijntje was nog het dichts bij een treffer in de 1e helft. Maar een hele grote kans was het niet.

In de rust kon trainer Arvid Smit de wedstrijd omzetten.

De lichtgewicht aanval met Cijntje, Owusu en Van Dongen had behoefte aan meer kracht, en het middenveld moest meer power ontwikkelen. Dus was het logisch dat Timo Wolters een linie naar voren ging, ten koste van Ritchie Owusu, en het middenveld werd versterkt met mannetjesputter en bal veroverraar Bryan Herraez. Het kwartje viel direct de goeie kant op voor DEM, na 2 minuten werd Cijntje op rechts aangespeelt en na een knappe kapbeweging was de keeper van Alcides kansloos. Een paar minuten later eenzelfde actie van Cijntje alleen nu redde de keeper wel. Van Dongen stond toen vrij om in te tikken. Maar begrijpelijk was de actie van Cijntje wel als je net daarvoor wel scoorde. De wedstrijd werd kort daarna wel beslist door Anthony van Dongen. De extra klasse van de beide buitenspelers betaalde zich weer uit. Ook zonder echt zelf goed te spelen zijn deze spelers altijd een meerwaarde voor de ploeg. Toen Mehmet Gencer na 63 minuten de 0-3 op het scorebord zette met een prachtige bal in de kruising was de wedstrijd echt gespeeld. Vraag was alleen hoeveel doelpunten DEM nog ging maken. Alcides was geen schim meer van de ploeg die de eerste helft nog zo verraste. Dat het uiteindelijk met doelpunten van Cijntje en Van Dongen “maar” 0-5 werd is mooi meegenomen.

De verdediging staat als een huis.

Dat DEM de laatste wedstrijden er rustig op los scoort heeft ook te maken met de verdediging. DEM had tegen Alcides even moeite om in de 1e helft de balans op het middenveld te vinden. Maar met het inbrengen van Bryan Herraez was het verdedigende blok samen met Lefteris Zantman weer ijzersterk. Als je de laatste 5 wedstrijden 0 goals tegen krijgt zegt dat ook genoeg.
Komende zondag is DEM vrij en kunnende spelers en technische staf zich op gaan maken voor weer een lastige wedstrijd, thuis tegen Purmerstein op zondag 7 april. Een wedstrijd om naar uit te kijken. Voorlopig staat DEM bij de bovenste 4 ploegen en kan de ploeg uit Beverwijk met zelfvertrouwen uitkijken naar de laatste 7 wedstrijden. En wie weet wat er nog allemaal kan gaan gebeuren.