BEVERWIJK - Tijdens de digitale Algemene Ledenvergadering van 29 november 2021 heeft het Algemeen Bestuur de volgende vrijwilligers in het zonnetje gezet:

Ton Limmen - Erelid
Ton is een Demmer in hart en nieren, een bekend gezicht voor bijna alle leden die je overal tegen het lijf kon lopen; achter de bar, op het veld, in de bestuurskamer, bij het wedstrijdsecretariaat, langs de lijn. Druk in de weer met kleding, vrijwilligers, sponsors, leden, communicatie, verslagen, interviews en nog veel meer. Altijd enthousiast, zoekend naar mogelijkheden, actief en enorm betrokken bij 'zijn' club. Sinds begin dit seizoen heeft hij een groot aantal taken neergelegd, maar Ton is DEM. Niet weg en nog steeds erg betrokken.

Lid van DEM sinds zijn zevende jaar, hij speelde zelf actief voetbal tot en met de B-junioren. Na wat omzwervingen keerde hij terug bij DEM als trainer. Jarenlang heeft hij trainingen voor de jeugd verzorgd. In die tijd haalde hij zijn TC3 trainingsdiploma. Ik heb volgens mij ook nog training van hem gehad. Zo was hij onder andere twee jaar trainer van het dames-1 team en assistent trainer van de A1. Na het trainerschap was hij actief als leider van diverse teams.

Daarnaast was Ton ook actief als bestuurslid, verantwoordelijk voor voetbalzaken. Hij was jarenlang actief in de sponsorcommissie en ook nu nog probeert hij sponsors te werven voor DEM. Hij is inmiddels al 40 jaar actief als vrijwilliger bij DEM en enkele jaren geleden nog in het zonnetje gezet als Lid van Verdienste en daarvoor als 'Vrijwilliger van het Jaar'. Na zijn pensionering is hij nog meer gaan doen voor DEM, en gelukkig ook veel met behulp van zijn vrouw Astrid. Hij beheerde het kledingfonds, en hebt dat goed overgedragen aan Ray Mulder en Jerry van der Meij, waarbij dit ook in goede handen is.

Daarnaast schreef hij wedstrijdverslagen, voorbeschouwingen en deed Ton interviews met staf, trainers en spelers van DEM-1 voor de website, programmaboekje en social media. Hij deed ook het radioverslag voor radio Beverwijk. En recent heeft hij ook nog geholpen met de training van de jeugd op woensdagmiddag. Ook de vlaggen hangen er mooi bij dankzij hem. Tot slot wil het AB niet ongenoemd laten de tijd en energie die hij samen met Astrid heeft gestoken om meer vrijwilligers te enthousiasmeren om DEM te helpen waar nodig.

Elly Bouwens - Erelid
Deze dame is het gezicht van de zaterdag in het wedstrijdsecretariaat. Een stille kracht op de achtergrond want het meeste werk gebeurt door-de-weeks. Dagelijks is zij hier te vinden. Om de wedstrijd secretariële zaken af te ronden, een broodje en soepje voor de onderhoudsploeg te maken tijdens de bouw of om gewoon ff een bakkie te doen. Maar soms ook om een was in de droger te doen en andere allerhande zaken op te pakken. Elly startte Kabouters samen met Marian Kries ruim 20 jaar geleden. Jongens als Roy Bouman, Twan Verswijveren, Sebastiaan Dooijeweerd en Robin Man behoorden tot die eerste lichting. Ook is ze coördinator geweest van de junioren, maar tot de dag van vandaag hebben kabouters nog steeds haar passie. Die kwamen dan bij Elly langs voor een stickertje. Jeugd heeft altijd Elly had aandacht gehad. Ze is betrokken geweest bij Villa Pardoes evenement, de organisatie van het Oliebollentoernooi, de Penaltybokaal en ze helpt bij het Heliomaretoernooi.

En zoals gezegd het wedstrijdsecretariaat - gezicht zaterdag. Tot een aantal jaar geleden ook op de zondag, maar dat werd een te grote belasting. Want vergeet niet; als eerste aanspreekpunt krijg je met name de klachten te verwerken. Als alles goed gaat dan hoor je onze leden niet. Maar als er maar iets mis gaat (een missend tenue, een lekke bal, een vieze kleedkamer of geen scheidsrechter); Elly is het eerste aanspreekpunt, ook over zaken die niet haar verantwoordelijkheid zijn. Het vereist dus een enorme veerkracht en positieve instelling om deze rol al jaren te vervullen zoals Elly dat doet. Daarnaast is Elly ook actief op Facebook waar ze namens de vereniging met enige regelmaat mooie berichten en foto's op post.

Cees de Wit - Erelid
Cees is voor mij (red:Mark van de Ven) onlosmakelijk verbonden met mijn eigen voetbalcarrière. Als leider van DEM 2 en 3 was Cees begin jaren 90 een erg fanatieke coach. Er mocht toen overigens gewoon nog sigaar gerookt worden in de rust in de kleedkamers. Als er in de eerste helft te weinig energie in de wedstrijd zat dan kregen we een donderspeech in de rust. De meesten gingen er harder van lopen, maar een aantal kregen er ook bibberbenen van.

Daarnaast heeft Cees gediend in een bestuursfunctie. De functie Facilitaire zaken was 10 jaar geleden niet direct een bekende functie maar gaf aan dat de verantwoordelijkheid van alle faciliteiten bij deze bestuurder liggen. Niet alleen bouwtechnisch maar ook doelen, netten, krijt maar ook het aansturen van al die vrijwilligers die hier een bijdrage inleveren. Een goede samenwerking met deze mede vrijwilligers is essentieel voor deze rol. Dat deed Cees naast zijn werkzaamheden als aannemer.

Als penningmeester ontving ik dan post of facturen van Cees en die roken standaard naar de sigaren. Sinds een aantal jaar liggen die in de prullenbak, na een stevige waarschuwing aan je gezondheid. Het heeft je even in de wacht gezet maar niet uit het veld geslagen. Je bent helemaal terug. Als bestuursvertegenwoordiger bij wedstrijden van DEM 1, nog altijd bij de onderhoudsploeg en als kartrekker van de recent afgeronde nieuwbouw.

De reden dat Ronald een mooi verhaal heeft kunnen schetsen over de nieuwbouw, komt omdat Cees, en vele vrijwilligers met hem elke dag het beste uit zichzelf hebben gehaald om het beste voor de vereniging te betekenen. En nog altijd is Cees kritisch op de afhandeling van de laatste open punten door de aannemer.Cees staat altijd paraat. Zoals gisteravond toen we samen nog overlast op het DEM terrein in de kiem smoorden. Hopelijk wordt de overlast 's avonds op ons terrein nu veel minder. Dat siert je Cees, je bent er voor de club als het nodig is.

Jan Stam - Lid van verdienste
Jan is al meer dan 40 jaar vrijwilliger. Naast verdienstelijk speler van DEM 1, 2, en 3, volbracht Jan naast zijn werk een zware studie. Het is nooit een reden geweest om minder betrokken te raken bij onze vereniging. Ik had in 1984 Jan Stam als trainer van de C1. Maar hij is steeds meer all-round geworden. Eerste werden de competenties van Jan op het gebied van financiën benut. Als lid van de kascommissie, maar ook als bestuurder en zuinige penningmeester heeft Jan zich verdienstelijk gemaakt voor DEM. In de laatste jaren is hij voorzitter van de sponsorcommissie, en met behulp van een aantal nieuwe gezichten hebben we daarin juist in het afgelopen jaar enorm goede slagen kunnen maken, onder de naam; 'Sponsorboost'.

Jan heeft als een actieve rol gehad in nieuwe evenementen. Of het nu het Theo van der Horsttoernooi, of een veiling betrof, Jan droeg altijd zijn steentje bij. Maar het laatste jaar worden hele andere competenties van Jan aangeboord. Als handigerd.

Jan was in het afgelopen jaar samen met onder meer Cees de Wit, Ab Half, Aad Hienkens, Ben Ostermeijer, Wim de Laat en Dook Dullemans dagelijks bij de nieuwbouw van de tribune en kleedkamers. In eerste instantie nog onwennig, maar er kwam langzaam eelt op zijn handen. Jan was er dagelijks en draaide zijn hand niet om voor de zwaarste klusjes. En eelt krijg je niet alleen op je handen maar ook op je ziel als je het commentaar in de bouw-en onderhoudsploeg hoort. Humor die de ploeg zo kenmerkt.


Wim de Laat - Lid van verdienste

Ook Wim loopt al ongeveer 35 jaar rond bij DEM- Wim is leider geweest van het team van zijn zoon Arjan en heeft lange tijd een geweldig barteam gevormd, onder meer met zijn veel te vroeg overleden vrouw Elly, Peter Slotemaker en Boy Berlee.

Sinds hij het qua werk iets rustiger aan ging doen is Wim een vast lid van de onderhoudsploeg. Een fijne kerel die altijd aan het werk is. Het mooie is dat Wim als 1 van de weinige verstand heeft van vrijwel alles; Lassen, elektra, hekken, reclameborden. Het maakt Wim niet uit. Hij doet alles en graag.

Ook zet Wim met enige regelmaat maar zeker jaarlijks de vloer van het paviljoen in de was. Die vloer heeft best veel te lijden, met modder, alcohol en saus. Maar na de zomer schijnt de vloer weer als een schaatsbaan en kan die er weer voor tegenaan. Sinds vorig jaar was Wim een van de drijvende krachten tijdens de nieuwbouw van de tribune en kleedkamers. Wim was betrokken vanaf het begin, namelijk bij de fundering, het uitzetten en het timmerwerk tbv het stellen van kozijnen. Daarnaast was Wim er net als eerdere genoemde personen dagelijks. Ik weet dat iedereen in die bouwploeg terugkijkt op het afgelopen jaar als een prachtige ervaring met een resultaat waar we met zijn allen enorm trots op mogen zijn met een gezellige en betrouwbare ploeg vrijwilligers. Daar hoor jij bij Wim. Je bent een gouwe en een fijne vent.

Dank!
Wij danken deze vrijwilligers enorm voor hun jarenlange inzet en bijdrage aan de ontwikkeling van onze vereniging. We hopen dat ze een inspiratie zijn voor de jeugd en vele anderen binnen de club!