GORINCHEM - Waar RKVV DEM een jaar geleden kansloos onderaan stond in de Derde Divisie, daar heeft men zich dit seizoen bewezen als stabiele middenmoter. Zaterdag werd dat nog eens bevestigd met een verdienstelijk gelijkspel bij het hoger geklasseerde Unitas.

De ploeg van trainer Mark de Vries kende een uitstekende, soms ietwat wisselvallig, eerste helft van het seizoen en gaat de feestdagen in met een keurige negende plaats van de achttien deelnemende ploegen in de Derde Divisie. Ook in de uitwedstrijd bij Unitas stond DEM weer als een huis, zelfs zonder de geschorste sterkmaker Twan Verswijveren die een week geleden rood zag.

Na een doelpuntloze eerste helft vielen de treffers na rust kort achter elkaar. Robert Mutzers wist in Gorinchem de score voor de thuisploeg te openen, maar nog geen drie minuten later kwam een afvallende bal, na een vrije trap van de sterk spelende Erkan Altun, voor de voeten van Jesse Verswijveren die voor de verdiende 1-1 wist te zorgen.

DEM hervat de competitie op 22 januari met een thuisduel tegen Dongen.