BEVERWIJK - Onder een stralende lentezon en met bijna 2000 toeschouwers is de derby in de Derde Divisie tussen RKVV DEM en ADO '20 nooit een echte wedstrijd geworden. De suprematie van de Heemskerkers was in Beverwijk simpelweg te groot: 0-4.

Middenmoter DEM wilde vooraf graag de strijd aangaan tegen de koploper, maar al in de eerste helft was duidelijk dat ADO '20 een maatje te groot was. De Beverwijkers kregen met name geen grip op Milan Klopper en Ruben Doesburg. Laatstgenoemde scoorde zowel in de 13e als de 36e minuutt, beide keren op aangeven Klopper.

Binnen vijf minuten na de rust was het duel feitelijk beslist. Bijna voltooide Doesburg een hattrick, maar schoot over keeper Swen Verswijveren op de lat. Basisdebutant Jilani Helder wist echter wel raad met de rebound. Nog geen tien minuten later was Klopper voor de derde maal deze middag aangever, ditmaal op spits Milan Zonneveld. In het vervolg was DEM knock-out en geloofde ADO '20 het verder wel.