BEVERWIJK - Deze week een interview met de 20-jarige Daniel Man, speler van DEM 1 en kind van de club.

Laten we beginnen met het begin van jouw DEM carrière. Zoals ik al zei ben jij een kind van de club. Je vader heeft hier gespeeld, is trainer geweest en was lid van de technische commissie.
Zoals bij veel spelers van DEM ben ik gewoon op 5 jarige leeftijd begonnen bij de Kabouters. Samen met Swen Verschwijveren en Stan Kleef. Na de Kabouters gingen wij samen naar de F1 waar ik dus 2 jaar in gespeeld heb. Bij de E pupillen werden Swen en ik gevraagd door HFC Haarlem. Daar was ik best een beetje trots op want Haarlem was toen toch een BVO. Maar na 2 jaar ben ik weer teruggegaan naar DEM waar ik toen direct in de D1 speelde. Speciaal was wel dat mijn vader, Ruud Man, daar trainer van was. En nee, ik heb daar geen problemen mee gehad in het team. Gelukkig was ik geen vraagteken in het team dus men zei nooit dat ik speelde omdat mijn vader de trainer was. Daar speelde ik toen o.a. met Bryan Herraez waarmee ik nu weer in het 1e elftal speel.

Na 2 jaar in de D1 gespeeld te hebben kreeg ik Arvid als trainer in de C1. Het is wel heel bijzonder dat Arvid nu weer mijn trainer in DEM1 is. Op dat moment speelde de C1 ook al 2e Divisie en wij werden in dat seizoen gewoon 5e. Ik was toen alleen niet al te makkelijk. Na een goede wedstrijd wilde ik de week erna nog weleens slap trainen. Nu is dat gelukkig niet meer het geval. In dat ene jaar in de C1 speelde ik o.a. met Dylan George, waarmee ik een jaar later naar FC Twente ging. Wij werden gescout doordat we in het KNVB selectie team zaten. Samen met Esosa Oghogbo, Mehmet Gencer, Anthony van Dongen, Dylan George en Ritchie Owusu. Dus een zeer sterk KNVB team.

Tijdens een van de wedstrijden zijn Dylan en ik gescout voor FC Twente. Ik heb daar 2 jaar gespeeld en zat intern bij fantastische mensen, waar wij nog steeds contact mee hebben. Dat zijn Piet en Jenny Stiekema. Na 2 jaar FC Twente moest ik weg en heb ik 1 jaar bij ADO/Den Haag gespeelt. Daar was alles top geregeld. Maar toen de jeugdopleiding werd geherstructureerd viel ik af en ging uiteraard weer terug naar DEM. Dylan bleef bij FC Twente en kreeg later een contract. Nu is Dylan uitgeleend naar Helmond Sport. Ik kwam in de A1 en had Jef Bulo als trainer en de 2e helft van het seizoen Joey de Kruif. We hadden ook toen weer een goed team met o.a. Bryan Herraez en Martijn Kuijs.Als 2e jaars A junior speelde ik al mee met DEM1. De eerste 6 wedstrijden stond ik basis, maar toen kwam het gedoe na afloop van de wedstrijd tegen Fortuna Wormerveer.De rest van het seizoen heb ik niet meer in het 1e gespeeld, wel in het 2e maar tijdens een wedstrijd uit tegen VVIJ in IJselstein brak ik mijn sleutelbeen. Einde seizoen.

Daarna kwam trainer Arvid Smit en je staat nu al voor het 2e seizoen in de basis bij DEM1.
Ik heb vorig seizoen maar 2 wedstrijden gemist, tegen VV Assendelft en Velsen. Uiteraard hebben we vorig seizoen een perfect jaar gehad met uiteindelijk promotie. Iets om mijn hele leven niet meer te vergeten. Ik ben mentaal heel sterk geworden en het team was vorig jaar ook in het koppie fantastisch. Ga maar na, we speelden in de nacompetitie heel sterk maar toch verloren we de finale tegen Alcides. Onterecht was dat maar wat een geweldige ervaring in Meppel. En zo mooi om dan toch in Vleuten te gaan promoveren naar de Hoofdklasse. Het feest daarna, op het veld en later bij DEM in de kantine was geweldig. Ik zal dat seizoen nooit meer vergeten.

Wat zijn de doelen wat jou betreft voor dit seizoen?
We doen het gewoon goed, ondanks de mindere wedstrijd afgelopen zondag tegen Be Quick in Haren. We zitten nu op de helft van de competitie en doen gewoon erg goed mee. Er zijn wel een paar hele goeie teams. Tegen een van die teams, RKZVC spelen we zondag 3 februari de topper. Dat is een wedstrijd die er echt toe doet.De ploeg uit Zieuwent komt naar Beverwijk en dat wordt wel een hele belangrijke wedstrijd. De week erna weer zo’n topper tegen het Bussumse SDO. Heerlijk. De groep die we nu hebben is heel sterk en vooral ook in de breedte. Dat is heel belangrijk in deze zware competitie. De trainer heeft vanaf nu veel te kiezen en dat houdt in dat je als speler niet kan en mag verslappen. Voor iedereen is er een ander die kan spelen zonder dat we er zwakker van worden. Luxe is dat. Tevreden zijn is er niet bij want Arvid zegt altijd dat je nooit tevreden mag zijn. Je moet jezelf constant willen verbeteren. We willen gewoon hogerop dat betekent dus de 3e Divisie. En we hebben er de ploeg voor om dit binnen maximaal 3 jaar te bereiken. Met deze vriendengroep moeten we gewoon doorgaan. Bij elkaar blijven, dus hopen dat er niemand weggaat volgend seizoen. Ik zelf heb niet de neiging om bij DEM weg te gaan tenzij er een ploeg komt uit de bijv. de Bollenstreek die me een aantrekkelijke aanbieding zou doen. Daar moet ik dan over nadenken. Vooral het niveau van de club is voor mij belangrijk, en zelfs doorslaggevend.

Nu iets wat mijzelf nogal heeft verbaasd. Het huren van spelers wat er nu gebeurt, ook bij RKZVC. Wat denk je daarvan?
Het is naar mijn idee eigenlijk niet mogelijk dat dit tijdens de competitie gebeurt. Er zijn nu 2 verenigingen in onze klasse waar dit gebeurt. Hoogeveen en RKZVC. Bij de ploeg uit Zieuwent is er versterking gekomen uit de 2e Divisie. Van GVVV is Wout Blasman gekomen die vorig seizoen nog bij Silvolde speelde en topscorer was in de Hoofdklasse. Het is allemaal heel legaal maar je kunt dus ook op ons niveau met geld betere resultaten proberen te bereiken. Bij Hoogeveen zijn er zelfs 2 spelers uit de 2e Divisie gehuurd. Jammer. Eigenlijk competitievervalsing.Voor ons nu een extra motivatie om er 3 punten tegen te pakken.

Jouw sportieve toekomst is nu hierboven verteld. Maar nu je maatschappelijke toekomst, hoe staat dat ervoor?
Ik studeer nu aan de Hoge School van Amsterdam. De richting die ik heb gekozen is communicatie. Ik zit nu in het 1e jaar en moet dus nog 3 jaar hierna. Voorlopig zit ik dus goed bij mijn ouders en bij DEM. Door mijn studie ben ik ook aan het werk met een bijbaantje. Ik werk op Camping Geversduin in Castricum. Het is er leuk en gezellig maar ook het geld wat ik daar verdien heb ik gewoon nodig voor mijn sociale leven. Bij DEM is het een vrienden groep en we gaan ook nog weleens stappen met zijn allen. Dus dat bijbaantje heb ik gewoon nodig. Maar ik heb geen klagen met dit leven.