BEVERWIJK - Wat betekenen de nieuwe coronamaatregelen van het kabinet voor voetbalvereniging DEM uit Beverwijk? Duidelijk is dat het vanaf 29 april weer is toegestaan om jeugd georganiseerd en beheersbaar te laten voetballen. Zo mogen kinderen tot en met 12 jaar (basisschoolleeftijd, t/m onder 13 leeftijdscategorie) van de overheid weer komen trainen, waarbij ze niet per se de 1,5 meter afstand hoeven aan te houden. Voor jeugd van 13 tot en met 18 jaar (voortgezet onderwijs, onder 14 t/m onder 19 leeftijdscategorie) is dit ook toegestaan mits zij wél op 1,5 meter afstand van elkaar blijven.

"Daar zijn we blij mee." Aldus Marco Flapper, bestuurslid van DEM. "Sport heeft een positieve invloed op de gezondheid van de jeugd en veel kinderen hebben de afgelopen weken te veel stil moeten zitten. Daarnaast kunnen ze ook weer naar het spelplezier en de omgang met hun voetbalvriendjes en -vriendinnetjes uitkijken.

Momenteel zijn we in overleg met de gemeente over maatregelen om het voetbal 'coronaproof' te maken. Het plan is dat het voetbal bij DEM (en vooral het trainen) voorzichtig en gefaseerd weer op gang komt, waarbij we dus beginnen met de jeugd. Ons Bestuur Voetbalzaken is achter de schermen al druk bezig met de voorbereidingen en het opstellen van een trainingsschema. We hopen vanaf woensdag 29 april weer op een veilige manier te kunnen starten. Als de gemeente ons schema goedkeurt is dat haalbaar. Ook niet-leden zijn trouwens welkom", vervolgt Flapper. "Het is wel belangrijk dat zij zich van tevoren aanmelden zodat we weten wie er wanneer komt. Dit kan via ons email-adres voetbal@rkvvdem.nl. Alleen als je van ons een bevestiging hebt gekregen kun je meedoen. Meer informatie is ook te vinden op onze website rkvvdem.nl."


Wat betekent dit?
  • Jeugdleden tot en met 12 jaar mogen georganiseerd en onder begeleiding sporten.
  • Jeugdleden van 13 tot en met 18 jaar mogen georganiseerd en onder begeleiding sporten met inachtneming van 1,5 meter.
  • Dit betekent, dat alleen onder verantwoordelijkheid van een DEM-trainer gesport mag worden op onze sportaccommodaties.
Wat zijn de voorwaarden van de gemeente?
  • Spelers mogen alleen trainen volgens het trainingsschema van DEM. Op andere tijden en momenten mag er niet worden getraind.
  • Er mag alleen worden getraind op kunstgrasvelden. De natuurgrasvelden zijn vorige week ingezaaid.
  • Kleedkamers en paviljoen blijven gesloten. Er moet thuis worden omgekleed en gedoucht.
De volgende regels zijn van kracht
  • De DEM-trainer ontvangt de spelers bij de entree en als iedereen binnen is, sluit hij of zij de entree weer af. Dit om ongewenst gebruik op andere velden tegen te gaan.
  • Ouders worden niet toegelaten op de velden. Kinderen worden afgezet en weer opgehaald bij de entree.
  • Aan de hand van het goedgekeurde trainingsschema zal worden gehandhaafd door de BOA's. Buiten het trainingsschema mag er niet worden gesport op het complex van DEM.