RIJSSEN - Het bekeravontuur van RKVV DEM is al na de eerste kwalificatieronde voorbij. De ploeg van trainer/coach Arvid Smit verloor zaterdag met 2-1 bij Excelsior '31 in Rijssen.

De thuisploeg promoveerde net als DEM afgelopen seizoen van de hoofdklasse naar de Derde Divisie. Beide ploegen deden dan ook niet veel voor elkaar onder, maar het was vooral DEM dat de beste kansen kreeg, maar daar te slordig mee omging. Zo had Daniel Man de openingstreffer op zijn schoen, maar alleen voor de keeper miste hij. Zo kon het gebeuren dat slordig balverlies gelijk werd afgestraft door Diks en DEM onnodig op achterstand stond.

Tien minuten na de rust kwam de ploeg nog wel op gelijke hoogte door een benutte strafschop van Tim uit den Bogaard na een overtreding op Verswijveren, maar een doeltreffende vrije trap van Hakim Ezafzafi kwamen de Beverwijkers niet meer te boven.