WIJCHEN - Het is guur weer, veel regen en een harde wind, maar dat mag de pret niet drukken om toch met veel DEM supporters naar Wijchen af te reizen. Ook bij hondenweer gewoon hondstrouw zullen we maar zeggen....Ze zijn er allemaal weer, prachtig om te zien.

Met de moeizaam verkregen 3-3 van het heenduel nog in het achterhoofd, zet DEM vanaf het eerste fluitsignaal, ook geholpen door het "windje mee-effect", direct druk. Het wint vele duels en heeft duidelijk het overwicht.

Echte grote kansen blijven nog even achterwege totdat Mehmet in de 23e minuut met een prachtige pass onze baltovenaar Anthony van Dongen de ruimte in stuurt. Hij omspeelt eenvoudig de keeper en legt de bal in het mandje (0-1). DEM blijft gas geven, AWC komt er aanvallend mondjesmaat uit. Keeper Swen heeft nauwelijks iets te doen en mocht er gevaar dreigen, dan zorgt de zeer solide ogende verdediging onder aanvoering van broer Twan ervoor dat dit direct de kop in wordt gesmoord. Het wordt nog moeilijker voor AWC als deze met 10 man komen te staan na een 2e gele kaart (de 2e kaart werd gegeven voor opmerkingen aan de leiding en dat is op zijn minst gezegd niet handig met al geel op zak). Het blijft voor de rust bij 0-1 al had een kans van Mike die in één rush vanaf de middenlijn alleen op de keeper afging, ook zomaar de 0-2 kunnen zijn. RUST

Iedereen die in de kantine besloot om tegen half 4 toch zijn glaasje niet in één keer leeg te drinken, kwam bedrogen uit. Je kunt en mag gewoon geen minuut missen, dat weet je toch eigenlijk wel ? Het is namelijk weer Anthony die in de 46e minuut vanaf links met een Bergkampiaanse krul in de verre hoek de 0-2 op het scorebord zet. Dat hij een beetje geholpen werd door een AWC been en de wind maakte DEM helemaal niets uit. DEM zit op rozen en voelt dat er meer in zit. In de 63e minuut is het weer Anthony die een hoge bal in de zestien geeft. Tot ieders verbazing tast de keeper op deze dwarrelbal mis en belandt de bal heel knullig in het doel. Tja, als dan alles meezit, dan dit ook maar......Met Martijn voor Timo en even later Jordy voor Richie gaat DEM stug door. In de 65e minuut stuurt Mike Richie de vrije rechter flank in. Richie behoudt het overzicht en ziet Anthony vrij staan, die koel de 0-4 binnen schuift. Er klonk een zucht van verlichting en een gemeend "houdoe" bij de AWC supporters op de rij achter mij, toen Anthony even daarna werd gewisseld voor Cerilio. Hun kwelgeest verliet het veld. Een terechte publiekswissel; 4 goals maak je niet elke week ! Klasse Anthony. Behoudens twee vrije trappen, één in de zestien vanwege een terugspeelbal en één randje zestien die door Swen werd gepareerd, kon AWC deze wedstrijd geen vuist maken en wist DEM voor de 4e keer op rij de nul te houden.

Bij een blik op de wedstrijden die om 14 uur waren begonnen zagen we op dat moment dat alle concurrenten nipt gewonnen hadden. Jammer, maar het mocht de pret niet drukken in de overigens verlaten AWC kantine. Het zullen de gevolgen van de carnaval wel zijn, zullen we maar zeggen. DEM behoudt de aansluiting in de kopgroep en doet nog steeds volop mee voor het kampioenschap en eventuele periodetitels. Knap als debutant in de Hoofdklasse, kan niet anders zeggen.

Komende zondag wacht Fortuna Wormerveer.